Inför Dam: AIK – BP

Inför Dam: AIK – BP

Share

Inför Dam: AIK – BP

Måndagskvällen bjuder på nytt Stockholmsderby när BP gör den korta färden till Solna. Där väntar AIK som liksom BP är i skriande behov av poäng. Text: Tore KleistFoto: Erik Bj ...

Måndagskvällen bjuder på nytt Stockholmsderby när BP gör den korta färden till Solna. Där väntar AIK som liksom BP är i skriande behov av poäng.

Text: Tore Kleist
Foto: Erik Bjernulf
(På bilden: Shannon Woeller)

Även om säsongen är lång känns det inte som en överdrift att kalla måndagens TV-sända drabbning för en ödesmatch. Det lag som lyckas ta tre poäng bibehåller kontakten med lagen närmast ovanför i tabellen. Noll poäng skulle innebära sista plats och ett glapp uppåt.
– Ja, det är självklart en mycket viktig match för båda klubbarna; vi är verkligen taggade inför utmaningen, säger BPs kanadensiska mittback Shannon Woeller. Det blir kul och vi är redo!
Du har varit här några månader nu?
– Ja, och jag tycker att jag har funnit mig tillrätta, både i laget och i Stockholm.
Hur kommenterar du inledningen på serien?
– Vi har inte haft riktig kunnat vara konsekventa i vårt spel hittills, vilket inte är överraskande med tanke på att det är en högre division och en ny lagsammansättning. Vi har ändå haft perioder i spelet när vi har fått ihop det bra som lag. Om vi kan ta lärdom av de tuffa lektionerna vi fått i några av matcherna är jag optimistisk.
Något speciellt ni behöver förbättra?
– Vi måste bli skarpare i straffområdena, både framåt och bakåt. Det är nyckeln. Det blir också viktigt att vi kan prestera bra i hela matcher.

Vi kan väl bara hålla med Shannon om analysen och önskar lycka till, både på planen och i Stockholmslivet!

BPs tränare Marcelo Fernández mönstrar i det närmaste samma trupp som mot Hammarby, enda ändringen är att Lovisa Norrby ersätter Tempest-Marie Norlin.

Motståndarna
AIK återkom till Damallsvenskan förra säsongen och slutade på tionde plats. 2022 har inletts skakigt och inför måndagsmatchen ligger man sist med samma poäng som BP.

Det är enkelt att ta sig till Solna! Biljett till Skytteholm köps här. Matchen sänds i TV6 och streamas liksom alla matcher i serien av Viaplay. Teckna abonnemang via denna länk så får BP ett extra tillskott i kassan. BP Media är på plats för live-rapportering på Twitter.

BPs matchtrupp
20 Nadine Allard (mv), 26 Lovisa Koss (mv), 2 Alexsandra Lobanova, 4 Shannon Woeller, 5 Wilma Wärulf, 6 Emilia Bengtsson, 7 Daniella Famili, 8 Alice Ahlberg, 9 Jennifer Sjösten, 10 Mathilda Johansson Prakt, 13 Klara Andrup, 14 Frida Thörnqvist, 15 Vaila Barsley, 16 Ella Reidy, 18 Ida Bengtsson, 23 Lovisa Norrby, 24 Filippa Wallén, 27 Frida Boriero

OBOS Damallsvenskan: Omgång 9
AIK – BP
Måndag 16 maj, kl. 19:00
Skytteholms IP, Solna