Inför BP-Västerås SK

Inför BP-Västerås SK

Share

Inför BP-Västerås SK

Då kan vi äntligen stryka allt som handlar om träningsmatcher. Premiären är här och BP kliver in i en ny säsong med Superettan framför sig. Avspark nu på lördag 13.30 mot Västerås ...

Då kan vi äntligen stryka allt som handlar om träningsmatcher. Premiären är här och BP kliver in i en ny säsong med Superettan framför sig. Avspark nu på lördag 13.30 mot Västerås SK hemma på Grimsta.

Text: Peter Appelquist Foto: Erik Bjernulf

Senaste matchen
Genrepet genomfördes mot AIK i söndags och BP fick med sig 2-2 efter att Albin Linnér satt kvitteringen med matchens sista spark. Båda lagen luftade sina trupper rejält, samtidigt som flertalet landslagsaktuella spelare inte deltog i matchen.

Skadeläget
Hampus Elgán är långtidsskadad. Isac Lidberg har börjat träna fullt med laget. Dusan Jajic opererades för en mindre skada och blir borta från spel i fyra veckor. Ali Suljic klev av mot IK Sirius med känning i ljumsken och har börjat träna med laget igen. Övriga spelare är hela och rena.

BPs trupp
Truppen presenteras efter fredagens träning. Startelvan och vilka som inleder på avbytarbänken presenteras enligt tradition 60 minuter innan avspark i våra sociala medier.

Motståndare
Västerås SK är tillbaka i Superettan efter att ha kämpar i Division Ett Norra sedan säsongen 2012. Sju säsonger av både ekonomisk kris, dansat på nedflyttningsstrecken och tillslut cashat in pengar från Victor Nilsson Lindelöfs försäljning så har laget stabiliserat ekonomin, organsationen och även laget, som vann Norrettan förra året och nu alltså är tillbaka i Superettan.

Försäsongen har gått väldigt bra för VSK som faktiskt är obesegrade i träningsmatcherna. Senast blev det 1-1 i en avvaktande match mot Syrianska FC. Två fjädrar i VSK-hatten är segrarna mot GIF Sundsvall och Dalkurd FF.

Spelplan
Hemma på Grimsta är vi starka. Ta gärna del av publikinformationen inför matchen.

Biljetter
Biljetterna bokas enklast via brommapojkarna.ebiljett.nu, som även går att nå via appen BP Live.

Biljettpriser
Ståplats 
Vuxen: 120 kr
Ungdom/Student/Pensionär: 90 kr
Sittplats 
Vuxen: 150-250 kr
Ungdom/student/Pensionär: 110-190 kr

Sändning
Matchen direktsänds av CMore. Använd den här länken så tillfaller en del av intäkterna BP.

BP-Kalendern
Få koll på alla kommande matcher via BP-kalendern som du hittar på IFBP.se/bpkalendern.