Inför BP – Trelleborgs FF

Det avgörs på Grimsta. Det är dags för Allsvenskans sista omgång 2018 och för BP är målet att knipa kvalplatsen. För det krävs seger mot Trelleborgs FF hemma på Grimsta, avspark sö ...

Det avgörs på Grimsta. Det är dags för Allsvenskans sista omgång 2018 och för BP är målet att knipa kvalplatsen. För det krävs seger mot Trelleborgs FF hemma på Grimsta, avspark söndag 11 november 15.00.

Text: Peter Appelquist

BP stod för en imponerande vändning mot IF Elfsborg på bortaplan. Elfsborg tog ledningen fullt rättvist på straff efter tjugo spelade minuter. Efter halvtidspausen kom dock BP ut och spelade en vägvinnande fotboll som resulterade i två mål signerade Philip Hellquist och Kristján Flóki Finnbogason. 2-1 på bortaplan och tre sköna poäng in i tabellspalten.

I truppen kan vi notera att Fritiof Björkén är avstängd efter att ha dragit på sig säsongens tredje varning i matchen mot Elfsborg. Övriga spelare i truppen är skadefria. Det uttagna matchtruppen presenteras på hemsidan efter lördagens träning.

Motståndare
Trelleborgs FF är klara för degradering till Superettan. Efter förlust, 0-1, hemma mot Östersunds FK är avståndet upp till BP för stort för att ta ikapp. Det faktumet till trots är Trelleborg ett starkt lag som spelat många jämna matcher under säsongen, där uddamålet avgjort i negativ favör för seriens sydligaste lag.

När lagen mötts i Trelleborg i våras vann Trelleborg med 2-1 efter att BP inte kunnat hantera underlaget under första halvlek, BP var nära att kvittera i andra halvlek, men fick åka hem tomhänta. När lagen möttes på Grimsta i Superettan 2017 vann BP med 3-0 i en fin och trevlig match.

Förutsättningar
BP har just nu kvalplatsen för att fortsätta jakten på nytt kontrakt i Allsvenskan. Dalkurd FF är enda laget som kan ta den platsen ifrån BP. Dalkurd spelar mot GIF Sundsvall på bortaplan samtidigt som BP möter Trelleborgs FF. Om Dalkurd vinner mot GIF Sundsvall så måste BP vinna mot Trelleborgs FF. Om Dalkurd inte vinner så är det BP som får kvala. Det avgörs på Grimsta.