Inför BP – Sollentuna FK

Inför BP – Sollentuna FK

Share

Inför BP – Sollentuna FK

Så har det äntligen blivit dags för herrlaget att spela första matchen för 2019. Försäsongen avrundar sin andra vecka med att BP ställs mot Sollentuna FK hemma på Grimsta. Tränings ...

Så har det äntligen blivit dags för herrlaget att spela första matchen för 2019. Försäsongen avrundar sin andra vecka med att BP ställs mot Sollentuna FK hemma på Grimsta. Träningsmatchen spelas lördag 19 januari 14.00 och sänds även via BPTV Live.

Kylan har omfamnat Västerort, men i hjärtat går det som vanligt att hitta värme när Grimstafältet har passerats och läktarna på Grimsta IP intagits. När BP nu förbereder sig för match är det för första gången 2019, ett år som innehåller Svenska Cupen och spel i Superettan.

I truppen till lördagens match noterar vi att samtliga nytillkomna är med i truppen, förutom Adam Gradén som rehabar. BP kommer att ha 22 spelare med till matchen, ytterligare spelare från U-truppen kan tillkomma. Den kallade truppen:

Rasmus Emanuelsson

Ali Suljic

Oscar Pehrsson

Gustav Sandberg Magnusson

Marcus Hansson

Jack Lahne

Oskar Fallenius

Johan Falkmar

Eric Omondi

Aron Sandén

Hampus Elgán

Axel Wallenborg

Alexander Nilsson

Billy Nordström

Fritiof Björkén

Albin Linnér

Ahmed Bonnah

Samuel Svenlén

Markos Issa (U)

Sebastian Nsiona Håkansson (U)

Modou Mbye (U)

Motståndare
Sollentuna FK har stabiliserat sig som en klubb som hör hemma i Division Ett Norra, länge var konkurrensen i just Sollentuna stor, men sedan 2013 har klubbarna i Sollentuna gått ihop och bildat den stora föreningen Sollentuna FK. Herrlaget har tillåtits växa under en längre tid, med spelare från en egna akademin, men även spelare från andra stockholmsklubbar som inte tagit plats i seniortrupperna i någon högre division. I spelartruppen kan vi notera BP-bekanta namn som Alexander Seger, hemma i Stockholm efter spel i Spanien, Brwa Pishdari och som tränare hittar vi Christer Mattiasson som noterades för 8 mål på 36 matcher i BP-tröjan mellan 2003 och 2005.

2018 landade Sollentuna på sjunde plats i Division Ett Norra och siktar säkerligen ännu högre 2019.

Träningsmatch
BP – Sollentuna FK
Lördag 19 januari 14.00
Grimsta IP

Fri entré

Matchen direktsänds via BPTV Live.