Inför BP – IK Brage

Äntligen hemma på Grimsta! Efter omläggningen av konstgräset på Grimsta IP så får vi se BP spela fotboll på rätt ställe igen. Lördag 3 augusti 18:00 tar herrlaget emot IK Brage i ...

Äntligen hemma på Grimsta! Efter omläggningen av konstgräset på Grimsta IP så får vi se BP spela fotboll på rätt ställe igen. Lördag 3 augusti 18:00 tar herrlaget emot IK Brage i den första matchen på den nya mattan.

Text: Peter Appelquist Foto: Örjan Jacobsson

Senaste matchen
Länge såg det ut som att BP skulle ta tre härliga poäng mot Halmstads BK på bortaplan. BP ledde med 2-1 efter att Albin Linnér och Dusan Jajic gjort varsitt mål för andra matchen i rad. HBK skapade chanser för att kvittera, men eftersmaken blev fadd när en tveksam straff sattes i slutminuterna. Flera steg framåt togs i juli med segern mot Norrby IF som höjdpunkten.

Skadeläget/Frånvaro
Philip Hellquist blir borta en längre period. Samuel Svenlén rehabar för en lättare känning. Alexander Nilsson och Ali Suljic är tillbaka från sjukdom. Övriga är spelklara.

BPs trupp
Truppen presenteras i den här artikeln under eftermiddagen/kvällen. Startelvan och vilka som inleder på avbytarbänken presenteras enligt tradition 60 minuter innan avspark i våra sociala medier.

Motståndare
IK Brage har gått riktigt starkt i årets Superetta och vann mot BP när lagen möttes i Borlänge 13 juli. Då tog BP ledningen efter en kvart, men sedan tog Brage över tillställningen.

Helgens gäster på Grimsta ligger på allsvensk kvalplats, men det är tätt mellan platserna i serietoppen. Brage kommer senast från förlust på hemmaplan mot toppkonkurrenten Mjällby AIF, där avgörande 2-1 sattes på straff på tilläggstid.

Bäste målskytt i Brage är Christian Kouakou som noterats för nio mål.

Spelplan
Hemma på Grimsta igen och här ska vi vara starka. Vi ses på plats!

Biljetter
Biljetterna bokas enklast via bp.ebiljett.nu, som även går att nå via appen BP Live. Det går även att köpa biljett på plats, men då blir det dyrare och du riskerar att hamna i kö.

Sändning
Matchen direktsänds av CMore. Använd den här länken så tillfaller en del av intäkterna BP.