Inför BP – Hässelby SK: Genrep för laddad BP-trupp
Foto: Örjan Jacobsson

Inför BP – Hässelby SK: Genrep för laddad BP-trupp

Share

Inför BP – Hässelby SK: Genrep för laddad BP-trupp

På lördag hälsar BP grannarna Hässelby SK välkomna tillbaka till Grimsta för vintersäsongens sista träningsmatch. Om en dryg vecka är det seriepremiär och det märks på träningarna ...

På lördag hälsar BP grannarna Hässelby SK välkomna tillbaka till Grimsta för vintersäsongens sista träningsmatch. Om en dryg vecka är det seriepremiär och det märks på träningarna att allvaret närmar sig.

BP har haft lyckan att ha tillgång till en av de få ordentligt snöröjda planerna under senvintern. Det har blivit många träningsmatcher på Grimsta med möjlighet att spela ihop det något nykomponerade laget. Man har ju dock varit drabbat av många sjukdomar och långdragna småskador, så det har kanske blivit lite väl många olika uppställningar. Nu är den slutgiltiga uppladdningen på gång och det märks bland spelarna:
-Jo, den här veckan har vi haft högt tempo och bra kvalitet på träningarna. Det är ”genrepsvecka” nu, och jag vill beskriva stämningen i laget som ”elektrisk”. Vi vill vinna på lördag och gå in i sista veckan före premiären med en bra känsla, berättar tränaren Marcelo Fernández.

Motståndarna
Hesselby SK bildades redan 1913. Tidigt hade man både fotboll, friidrott, simning, skidor, skridskor och bandy på programmet. Genom åren har olika sporter förekommit under olika perioder, och i dag finns separata föreningar för fotboll, friidrott, innebandy och ishockey samlade i en klubballians.
Hässelby var nykomlingar i Division 1 förra året. Trots flera bra insatser räckte man inte till i konkurrensen och kom till slut tia, vilket betydde nedflyttning. BP vann de inbördes mötena med 3-1 och 2-0.

Varmt välkomna till Grimsta! Avspark 13.00

BP:s trupp:
1 Nichole Persson, 26 Rebecka Ayranci Dahlberg, 2 Agnes Bergling, 6 Alexsandra Lobanova, 23 Lovisa Norrby, 18 Joy Mertzig, 4 Felicia Thörngren, 13 Filippa Wallén, 5 Fia Grönborg, 8 Ellinor Lindbom, 9 Marie Segerholm, 19 Emilie Eriksson, 17 Estibaliz Montes de Oca, 27 Daniella Novakovic, 21 Michelle Rojas Flores, 3 Michaela Larsson, 11 Malin Broberg

Matchinfo:
BP – Hässelby SK
Lördag 7 april kl 13.00
Grimsta IP, Gulddragargränd 100, Vällingby
Fri entré