Inför BP-GUSK & Segeltorps IF-BP: Tuff träningsmatch & första tävlingsmatchen
Foto: Örjan Jacobsson

Inför BP-GUSK & Segeltorps IF-BP: Tuff träningsmatch & första tävlingsmatchen

Share

Inför BP-GUSK & Segeltorps IF-BP: Tuff träningsmatch & första tävlingsmatchen

Förutom den sedan länge planerade träningsmatchen (OBS, ny tid, se nedan) på Grimsta mot Gamla Upsala SK bjuder helgen på årets första tävlingsmatch. Segeltorps IF är motståndare i ...

Förutom den sedan länge planerade träningsmatchen (OBS, ny tid, se nedan) på Grimsta mot Gamla Upsala SK bjuder helgen på årets första tävlingsmatch. Segeltorps IF är motståndare i sextondelsfinalen i Victoria Cup. BP står som bortalag men på grund av vintervädret spelas även den matchen på Grimsta.

Efter två veckors speluppehåll är det dags för match igen. Det har varit planerat sedan länge att Gamla Upsala SK (GUSK) besöker Grimsta på lördag, men nu har även sextondelsfinalen i  Victoria Cup dykt upp. BP har ju haft många sjukdomar och skador under vintersäsongen. Förhoppningsvis är de flesta spelklara inför helgens drabbningar. Det blir en speciell utmaning för ledarstaben att fördela spelarmaterialet över de två matcherna. GUSK bör vara ett klart starkare lag än Segeltorp. Å andra sidan står de senare för motståndet i en tävlingsmatch.
-Tanken är att alla som är hela och friska får spela 90 minuter sammanlagt i helgen, berättar sportchefen Staffan Jacobsson. Några kommer nog spela mellan 45 och 75 minuter, och så fyller vi på med spelare från F19-truppen. Eldina Ahmic är fortfarande skadad och Emilie Eriksson är ej tillgänglig. Annars får vi se vilka besked torsdagsträningen ger.

Motståndarna
Gamla Upsala SK bildades 1947 och har sedan start haft sin förankring i Gamla Uppsala och de nordöstra kommundelarna. Fotbollen har alltid varit den dominerande idrotten, men klubben har också haft t.ex. bandy, bordtennis och innebandy på programmet. Damlaget har de tre senaste säsongerna placeringarna 2-2-3 i Division 1 Norra Svealand. 2016 spelade ju även BP i den serien och vann båda matcherna.

Segeltorps IF från Huddinge gör nu en satsning på flick- och damfotbollen med högkvarter på fina Segeltorps IP. Förra året kom man på tvåa som nykomlingar i Division 3 och F16/19-laget vann högsta Stockholmsdivisionen. I förra omgången i Victoria Cup blev det seger med 3-0 mot Division 2-laget Stuvsta, så laget bör inte underskattas.

Victoria Cup…
…är Stockholms Fotbollsförbunds distriktsmästerskap, och har ett speciellt handikappsystem. Lag som spelar på lägre divisionsnivå får inleda med att slå så många straffar som skiljer i nivåer. På söndag inleder alltså Segeltorp med två straffar. Segraren i denna match ställs mot Täby FK eller Lindhagen FF i åttondelsfinalen. Finalen spelas i slutet av augusti.

Varmt(!) välkomna att stötta BP på både lördag och söndag!

Matchinfo Träningsmatch:
BP – GUSK
Lördag 3 mars 12.30 OBS, ny tid!
Grimsta IP, Gulddragargränd 100, Vällingby
Fri entré

Matchinfo Victoria Cup:
Segeltorps IF – BP
Söndag 4 mars 14.00
Grimsta IP, Gulddragargränd 100, Vällingby
Fri entré