Inför BP – GIF Sundsvall

Inför BP – GIF Sundsvall

Share

Inför BP – GIF Sundsvall

Efter segern mot Djurgården på bortaplan avslutas en kort träningsvecka med hemmamatch i Allsvenskan fredag 21 september. GIF Sundsvall kommer till Grimsta och ställs mot ett revan ...

Efter segern mot Djurgården på bortaplan avslutas en kort träningsvecka med hemmamatch i Allsvenskan fredag 21 september. GIF Sundsvall kommer till Grimsta och ställs mot ett revanschsuget BP. Avspark 19.00.

Text: Peter Appelquist
Foto: Henke Råssmo

BP kommer som sagt till spel med vind i ryggen efter segern med 1-0 mot Djurgårdens IF i söndags. Segerskytt blev kapten Gustav Sandberg Magnusson, som fick på ett hårt skott som DIF-målvakten inte kunde hålla. Efter målet försvarade sig BP starkt och höll undan till tre starka poäng i jakten på nytt kontrakt i Allsvenskan.

Truppmässigt noterar vi att ingen spelare är avstängd. Tim Söderström kör fortsatt rehab för sin fotskada, Alexander Nilsson missade matchen mot Djurgården efter en smäll på sista träningen innan match, men Nilsson är tillbaka i full träning med laget. Den uttagna truppen presenteras efter torsdagens träning.

Motståndare
Vilken säsong Medelpads stolthet gör. Västernorrlands residensstad har en allsvensk förening med ett herrlag som plötsligt, bortanför strålkastarna, byggt upp ett spel med spanska influenser som under våren chockade motståndarna, experterna (som tippade att giffarna skulle åka ur) och alla vi som följer Allsvenskan. Den starka våren har mattats av lite grann, men Sundsvall har redan säkrat kontraktet för nästa år och kan ta sikte på att etablera sin plats på tabellens övre halva. När Sundsvall tog emot BP i våras vann laget med klara 3-0 efter en effektiv och dominant matchbild för hemmalaget.

Sundsvall kommer senast från förlust, 1-2 mot Örebro SK på bortaplan. Dessförinnan blev det storseger, 4-0, hemma mot IK Sirius. Noterbar spelare är, utöver de spanska stjärnorna Batanero och Ciercoles, självklart kapten Linus Hallenius som stänkt in 13 mål hittills och är ett ständigt hot mot allsvenska backlinjer.

Gällande inbördes möten så har BP och GIF Sundsvall haft för vana att byta serie sinsemellan och främst mött varandra i träningsmatcher.

Allsvenskan
BP – GIF Sundsvall
Fredag 21 september 19.00
Grimsta

Förköp din biljett

Matchen sänds via CMore.se och CMores kanaler