Inför BP – Djurgårdens IF

Inför BP – Djurgårdens IF

Share

Inför BP – Djurgårdens IF

Det blir allsvenskt besök på Grimsta på onsdag då BP ställs mot Djurgårdens IF i Svenska Cupens tredje omgång. I potten ligger en plats i gruppspelet i början av nästa år. Text ...

Det blir allsvenskt besök på Grimsta på onsdag då BP ställs mot Djurgårdens IF i Svenska Cupens tredje omgång. I potten ligger en plats i gruppspelet i början av nästa år.

Text: Tore Kleist
Foto: Pato Montes de Oca
(På bilden: Alice Carlsson mot Lidköping)

BP har haft en bra period med tre raka segrar i Elitettan. Mellan helgens vinst mot Lidköping och kommande lördags viktiga hemmamatch mot Mallbackens IF ligger en match som gäller en plats i gruppspelet i Svenska Cupen. Allsvenska Djurgårdens IF kommer till Grimsta och även de har ett späckat program med många viktiga matcher. Båda lagen får alltså fundera ordentligt på vilka trupper som ska mönstras. Även om det förstås är lockande med fortsatt spel i cupen, kan vi nog räkna med att några av de BP-spelare som spelat mest på sistone står över, och att någon eller några ur U-truppen får chansen.

Motståndarna
Djurgårdens IF hade några riktigt fina år i början av 2000-talet (delvis i samarbete med Älvsjö AIK). Man blev svenska mästare 2003 och 2004 och vann cupen tre gånger. Förra året blev det en åttondeplats i högsta serien, men i nuläget är man i ett prekärt läge. Med fem omgångar kvar ligger man på näst sista plats med två poäng upp till Limhamn Bunkeflo. I truppen hittar vi BP-bekantingen Nichole Persson, som hittills varit andremålvakt bakom Jennifer Pelley. Tränaren Pierre Fondin säger till egna hemsidan att det redan är bestämt att Hanna Folkesson står över BP-matchen.

Det är fri entré som gäller, så fyll termosen och ta en tur ut till Grimsta och stötta BP mot allsvenskt motstånd. Välkomna!

Som vanligt kan matchen även ses via BPTV Live och följas i BPs sociala medier.

BPs matchtrupp blir inte klar förrän efter tisdagens träning.

Svenska Cupen, Omgång 3
BP – Djurgårdens IF
Onsdag 18 september kl 19.00
Grimsta IP, Gulddragargränd, Vällingby
Fri entré