Inför BP – Djurgårdens IF: Stockholmsmöte på Grimsta
Foto: Henke Råssmo

Inför BP – Djurgårdens IF: Stockholmsmöte på Grimsta

Share

Inför BP – Djurgårdens IF: Stockholmsmöte på Grimsta

Sköna maj, välkommen! Ja, det har vi utbrustit i närheten av brasor, men även på Grimsta efter en resultatmässigt svag april i Allsvenskan. Maj månad är kommen och vi inleder månad ...

Sköna maj, välkommen! Ja, det har vi utbrustit i närheten av brasor, men även på Grimsta efter en resultatmässigt svag april i Allsvenskan. Maj månad är kommen och vi inleder månaden med match hemma på Grimsta och det med den första hemmamatchen mot en Stockholmsgranne. Avspark söndag 6 maj 15.00 mot Djurgårdens IF. Säkra din biljett via brommapojkarna.ebiljett.nu.

Vi lägger april bakom oss och blickar framåt mot en intensiv period med fem matcher på tre veckor innan Allsvenskan tar uppehåll för VM i Ryssland. För BP väntar matcher mot Djurgården, GIF Sundsvall, Kalmar FF, Trelleborgs FF och Örebro SK innan det väntar några veckors semester. Först på tur väntar Djurgården på hemmaplan.

I BP-truppen noterar vi att Mohanad Jeahze är avstängd efter att ha samlat på sig tre varningar hittills under säsongen. Övriga truppen är uttagningsbar och redo för match.

Motståndare
Djurgårdens IF kommer även de från en intensiv period och senast torsdag kväll spelade DIF mot Malmö FF på bortaplan, en match som slutade med förlust, 1-0. Dessutom blev mittbacken Jonas Olsson utvisad och är därmed avstängd mot BP.

I Djurgårdens trupp passar vi på att välkomna åtta spelare välkomna hem till Grimsta. Huruvida alla åtta deltar i söndagens match återstår att se.

Djurgården kom trea i Allsvenskan 2017 och kommande torsdag spelar laget final i Svenska Cupen mot Malmö FF, hemma på Tele2 Arena. Resultatmässigt en stark utveckling jämfört med de stadiga sjundeplatser som radades upp under flera års tid. Spelarmässigt tappades rutinerade Kim Källström som bidrog med en del rutin och vinnarinställning. Allsvenskan 2018 har inletts sämre än många blårandiga supportrar hoppats och ligger på tionde plats efter sju spelade matcher, i en haltande tabell. På grund av sommarens kval till Europa League tidigarelades Djurgårdens match mot Malmö FF på bortaplan, vilket har medfört att Djurgården spelat en extra omgång inför VM-uppehållet. Lite rörigt för den objektive, men matcher är ju roligt att både spela och titta på.

Ta gärna del av publikinformationen inför matchen

Allsvenskan
BP – Djurgårdens IF
Söndag 6 maj 15.00
Grimsta

Biljetter via brommapojkarna.ebiljett.nu

Matchen sänds via CMores kanaler samt CMore.se