Inför BP – Asarums IF/FK

Inför BP – Asarums IF/FK

Share

Inför BP – Asarums IF/FK

Det är dags för en ny hemmamatch för BP. På söndag tar BP emot Asarums IF i en match som betyder mycket för fortsättningen av Elitettans streckkamp. Text: Tore KleistFoto: Henk ...

Det är dags för en ny hemmamatch för BP. På söndag tar BP emot Asarums IF i en match som betyder mycket för fortsättningen av Elitettans streckkamp.

Text: Tore Kleist
Foto: Henke Råssmo
(På bilden: Aisha Faiqi)

I nuläget ser det ut som att det i första hand är tre lag som kommer att kämpa om att undvika tolfteplatsen i Elitettan. Förutom BP är Morön BK och Asarums IF i farozonen. I förra omgången spelade BP oavgjort mot Morön uppe i Skellefteå, och på söndag får Grimsta besök från Asarum.
– Stämningen är på topp och vi är förstås sugna på tre poäng, säger lagkaptenen Aisha Faiqi som var avstängd senast. Vårt senaste nyförvärv Daniella Famili har tränat med oss och ser pigg ut.

BP har gjort klart med flera nyförvärv under sommaren, och även nämnda Famili är nu spelklar. Det är ett nytt konkurrensläge i truppen, inte sant tränare Marcelo Fernández?
– Absolut, vi har haft bra träningar och konkurrensen sporrar spelarna att bli bättre! Vi saknar dock Rebecka Lundblad Roth, Maja Wiklander och Esti Montes de Oca på grund av skador.

Med tre mittfältare borta känns det förstås bra att truppen breddats och att lagledningen har goda alternativ att mönstra. Som vanligt tas matchtruppen ut först under lördagen, efter förmiddagsträningen.

Motståndarna
Blekingeklubben Asarums IF bildades 1954 genom sammanslagning av tre mindre Karlshamnsklubbar. Som så ofta var fallet stod många idrotter på programmet från start, till exempel handboll, friidrott och skytte, men från 1988 bedrivs de olika idrotterna i egna föreningar. Damfotbollen drogs igång 1979 och 2017 vann man sin Division 1-grupp och besegrade sedan Jitex Mölndal två gånger om i kvalet till Elitettan. Debutsäsongen i näst högsta serien var tuff men en poäng hemma på Asarums IP i sista omgången säkrade kontraktet. För närvarande ligger man en poäng före BP, precis ovanför nedflyttningsstrecket.

Efter denna omgång har de högre divisionerna ett uppehåll för landskamper, och sedan väntar ännu en hemmamatch för BP den 7 september, då mot de gulsvarta grannarna från Solna.

Välkomna till ett soligt Grimsta på söndag! Biljett ordnas enklast och billigast via bp.ebiljett.nu, som även går att nå via appen BP Live. Som vanligt kan matchen även ses via BPTV Live och följas i BPs sociala medier.


BPs matchtrupp:
1 Josephine Frigge (mv), 20 Kaisa Nilsson (mv), 3 Michaela Larsson, 4 Felicia Thörngren, 6 Alexsandra Lobanova, 7 Michelle Rojas Flores, 10 Eldina Ahmić, 11 Aisha Faiqi, 12 Ebba Ronquist, 13 Filippa Wallén, 14 Emma Lundh, 16 Mathilda Prim, 18 Alice Carlsson, 21 Tempest-Marie Norlin, 22 Mathilda Lindström, 23 Lovisa Norrby, 24 Daniella Famili, 27 Daniella Novaković

Elitettan, omgång 19
BP – Asarums IF/FK
Söndagen 25 augusti kl 16.00
Grimsta IP, Gulddragargränd, Vällingby
Biljetter, förköp: Vuxna 50:- / Pensionär, ungdom 30:- ; på plats: 80:-/50:- (ej kontanter)