Inför BP – Älvsjö AIK: Cupkamp mot premiärmotståndarna
Foto: Örjan Jacobsson

Inför BP – Älvsjö AIK: Cupkamp mot premiärmotståndarna

Share

Inför BP – Älvsjö AIK: Cupkamp mot premiärmotståndarna

På tisdag kväll är det redan dags för match igen på Grimsta. BP har ju gått upp i topp i serien, men nu gäller det att ladda om för cupmatch. Vi ser fram mot en ny spännande match ...

På tisdag kväll är det redan dags för match igen på Grimsta. BP har ju gått upp i topp i serien, men nu gäller det att ladda om för cupmatch. Vi ser fram mot en ny spännande match mot Älvsjö AIK

Nu på söndag spelar Rosengård och Linköping final i Svenska Cupen 2017-18. Redan 8 april inleddes nästa cupsäsong då Tyresö vann mot P18 från Visby. 52 lag från Division 1 och 2 spelar i första omgången som pågår till början av juni, medan Elitettans och Allsvenskans lag kliver in i andra respektive tredje omgången. För BP blir det en repris på årets seriepremiär med match mot Älvsjö AIK på tisdag kväll, den här gången på Grimsta.
Michelle Rojas Flores, grattis till två mål och vinst mot Södersnäckorna i lördags! Formen verkar bra?
-Jo tack, jag känner mig i bra form, och det känns ännu bättre efter helgens match. Nu laddar vi om som vanligt med 100 procent fokus på nästa match.
Ni vann med 3-0 i premiären, men släppte till en del bakåt. Något att ta med sig inför tisdag kväll?
-Vi går in som vanligt till match. Vi vet att vi behöver vara ödmjuka inför uppgiften, att vi behöver göra vårt bästa oavsett motstånd. Som alltid vill vi spela efter vår spelidé, och jag tror det kommer att gå bra!

Motståndarna
Älvsjö AIK bildades redan 1915 och nådde sina största framgångar under 1990-talet då damlaget inte bara erövrade fem SM-guld utan också vann cupen tre gånger. Efter millenieskiftet kom några fler SM- och cuptitlar, då i det hopslagna laget Djurgården/Älvsjö. Förra året blev det en andraplats i Division 1 Södra Svealand, och för närvarande ligger laget på femte plats med sex poäng.

Det är tätt mellan matcherna nu och BP:s ledarteam behöver vara omsorgsfulla i uttagningarna. Tisdagens matchtrupp blir klar först efter måndagens träning.

Alla är varmt välkomna till en ny match på Grimsta. Lägg märke till matchtiden 19.30!

Matchinfo Svenska cupen:
BP – Älvsjö AIK
Tisdag 8 maj kl 19.30
Grimsta IP, Gulddragargränd 100, Vällingby