Inför Bele Barkarby FF – BP: Cupmöte mellan Division 1-kollegor.
Foto: Henke Råssmo

Inför Bele Barkarby FF – BP: Cupmöte mellan Division 1-kollegor.

Share

Inför Bele Barkarby FF – BP: Cupmöte mellan Division 1-kollegor.

På onsdag kväll är det dags för BP att åter träda in på mattan för tävlingsmatchande. Bele Barkarby står för motståndet på sin hemmaplan i Svenska cupens andra omgång. Svenska C ...

På onsdag kväll är det dags för BP att åter träda in på mattan för tävlingsmatchande. Bele Barkarby står för motståndet på sin hemmaplan i Svenska cupens andra omgång.

Svenska Cupen 2018-19 inleddes redan i april och är nu framme i andra omgången. I maj vann BP på Grimsta mot Älvsjö AIK i en jämn match, där ett mål av Malin Broberg avgjorde i andra halvlek. Nu åker BP till Veddestavallen för att möta Bele Barkarby FF i höstens första tävlingsmatch. Sommaren har ju inneburit att BP har fått in nyförvärven Johanna Lindell och Rebecka Lundblad Roth som ersättare för USA-flyttande Joy Mertzig och Lovisa Norrby. Är nyförvärven spelklara ännu, sportchef Staffan Jacobsson?
-Johanna ”Jojo” Lindell är spelklar, men Lundblad Roth ansluter först efter cupmatchen. Annars har vi ju en del gamla skador där vi tror på en positiv utveckling. Matchtruppen är dock inte klar ännu.

Motståndarna
Bele Barkarby Idrottsförening bildades 2002 genom en ihopslagning av IK Bele, med anor från 1920-talet, och Barkarby SK. Sedan 2006 drivs fotbollsverksamheten i en egen förening, Bele Barkarby FF. Man spelar i Division 1 Norra Svealand, och ligger inför hösten på fjärde plats. Efter tolv omgångar är laget fortfarande obesegrat, men ett antal oavgjorda matcher gör att man ligger en bit efter starka serieledarna Bollstanäs SK.

Kom gärna ut till Järfälla och stötta BP i jakten på nya framgångar! Veddestavallen ligger ca 800 m promenadväg från Barkarby station. Buss 541 går från Vällingby eller Barkarby station till Veddesta centrum. Lägg märke till matchtiden 19.30!

Matchinfo Svenska cupen:
Bele Barkarby FF – BP
Onsdag 1 augusti kl 19.30
Veddestavallen, Äggelundavägen, Järfälla