Inför Älvsjö AIK – BP: Tuff höststart väntar nykomponerat lag
Isabell Hammarbäck Bild: Örjan Jacobsson

Inför Älvsjö AIK – BP: Tuff höststart väntar nykomponerat lag

Share

Inför Älvsjö AIK – BP: Tuff höststart väntar nykomponerat lag

Nu är det äntligen dags för nypremiär i Division 1 Södra Svealand. Ett delvis nykomponerat rödsvart lag får direkt visa vad de går för mot en tuff motståndare. Gissningsvis kommer ...

Nu är det äntligen dags för nypremiär i Division 1 Södra Svealand. Ett delvis nykomponerat rödsvart lag får direkt visa vad de går för mot en tuff motståndare.

Gissningsvis kommer både BP och Älvsjö att finnas med i höstens kamp om den åtråvärda förstaplatsen. Sedan vårsäsongen har Eleonore Freby, Julia Olsson, Maja Edlund och Sofia Albertsson lämnat Grimsta. Dessutom drabbades Fia Jonsson av en korsbandsskada och är borta resten av säsongen. In har kommit flera spelare med rutin från högre divisioner: Emma Salomonsson, Emelie Eriksson och Estibaliz ”Esti” Montes De Oca. I träningsmatchen mot Gideonsberg (vinst 3-0) spelade Salomonsson och Eriksson, och dessutom 16-åriga Emelie Joelsson från F19-laget.

Motståndarna
Älvsjö AIK nådde sina största framgångar under 1990-talet då damlaget tog fem raka SM-guld. Från den tiden minns vi bland andra Malin Svedberg, som nu kan synas som expertkommentator i TV. Efter millenieskiftet kom några fler SM- och cuptitlar, då i det hopslagna laget Djurgården/Älvsjö.
Inför vårpremiären sa tränaren Stefan Aletorn att målet var att nå en bättre placering än förra årets sjätteplats. Vi kan gissa att målsättningen har höjts lite, efter att laget har skuggat toppen hela säsongen. Just nu ligger man på en fjärdeplats, endast fem poäng efter Boo, som vann sin höstpremiär mot Nyköping i lördags.

I och med helgens seger gick Boo upp i topp i den jämna serien. BP har förstås chansen att återta serieledningen, men då krävs vinst. Lagkaptenen Isabell Hammarbäck:
-Det har varit bra med semester efter en intensiv vår, men nu är jag och laget sugna att dra igång! Vi har förlorat några spelare, och inte minst kommer vi förstås att sakna Sofia och Julia som spelat nästan alla matcher. Vi har fått in bra, hungriga spelare och har hunnit med en nyttig träningsmatch. Vi är redo!

Kom gärna och stöd gärna laget på plats!

BP:s trupp:
Nichole Persson, Rebecka Ayranci-Dahlberg, Emelie Joelsson, Joy Mertzig, Emma Salomonsson, Sofia Nilsson, Lovisa Norrby, Alexsandra Lobanova, Filippa Wallén, Eldina Ahmić, Therese Dahlberg, Michelle Rojas Flores, Isabell Hammarbäck, Michaela Larsson, Madicken Stigberg, Daniella Novaković, Emelie Eriksson, Esti Montes da Oca

Matchinfo:
Älvsjö AIK – BP
tisdag 1 augusti 19.30
Älvsjö IP, Mässvägen, Älvsjö