Inför Älvsjö AIK – BP: Äntligen seriepremiär!

Inför Älvsjö AIK – BP: Äntligen seriepremiär!

Share

Inför Älvsjö AIK – BP: Äntligen seriepremiär!

Nu är det äntligen dags för seriepremiär i Division 1 Södra Svealand. På söndag åker BP till en av många bortamatcher i Stockholmsområdet, när förra årets serietvåa Älvsjö AIK tar ...

Nu är det äntligen dags för seriepremiär i Division 1 Södra Svealand. På söndag åker BP till en av många bortamatcher i Stockholmsområdet, när förra årets serietvåa Älvsjö AIK tar emot.

Liksom förra året ställs BP mot Älvsjö AIK i seriepremiären och båda lagen är förstås ordentligt laddade.
-Det blir superkul att komma igång igen, säger vänsterbacken Filippa Wallén. Säsongen kan bli extremt intressant med många tuffa matcher. Vi har gjort flera vassa värvningar som nog blir viktiga både på och utanför planen.
Du själv gick länge med en skada på försäsongen?
-Ja, jag drabbades av en påbörjat stressfraktur i knäet, så jag fick köra mycket rehabträning i början av året. Nu känner jag mig fullt återställd!
Kör du på som vänsterback eller finns det tankar på att kliva fram ett steg?
-Jag trivs väldigt bra som en modern vänsterback, med en ganska fri roll i anfallsspelet, och ser fram mot ett bra kantspel tillsammans med bland andra Michelle Rojas Flores.

Motståndarna
Älvsjö AIK bildades redan 1915 och nådde sina största framgångar under 1990-talet då damlaget bärgade hela fem raka SM-guld. Efter millenieskiftet kom några fler SM- och cuptitlar, då i det hopslagna laget Djurgården/ Älvsjö. Förra året blev det en andraplats i Division 1 Södra Svealand efter bland annat en oavgjord och en knapp förlust i matcherna mot BP. Är siktet högre inställt i år?
-Vi har inte satt något speciellt mål, utan vi jobbar efter att göra en bra insats varje match vi spelar. Vi försöker vinna de matcher vi spelar och sedan får vi se hur långt det räcker, svarar nye tränaren Harry Tuomenoksa.
Har ni haft stor omsättning av spelare? Något speciellt intressant nyförvärv?
-Vi har tappat en del spelare, men jag tycker att de nya som kommit har gett oss en bra konkurrens. Alla fem nyförvärv har gjort det bra på försäsongen och ser mycket intressanta ut för framtiden. Extra roligt är förstås att vi lyckats få igång Jessica Höglander och fått in Elsa Netz på målvaktssidan.
Du själv är ny som tränare för laget, kan vi förvänta oss att lagets spelstil förändras mycket under din ledning?
-Vi har arbetat vidare på det som de tidigare tränarna byggt upp. Ett mål är att prestera ett något mer varierat spel, både i anfall och försvar.

BP:s trupp:
Efter BP:s lördagsträning presenterade tränaren Marcelo Fernandéz följande trupp:
1 Nichole Persson, 26 Rebecka Ayranci Dahlberg, 2 Agnes Bergling, 6 Alexsandra Lobanova, 14 Emelie Joelsson, 23 Lovisa Norrby, 18 Joy Mertzig, 4 Felicia Thörngren, 13 Filippa Wallén, 5 Fia Grönborg, 8 Ellinor Lindbom, 9 Marie Segerholm, 19 Emilie Eriksson, 17 Estibaliz Montes de Oca, 27 Daniella Novakovic, 21 Michelle Rojas Flores, 3 Michaela Larsson, 11 Malin Broberg

Kom gärna och njut av vårsolen på Älvsjö IP! Avspark 13.00

Matchinfo Division 1 Södra Svealand
Älvsjö AIK – BP
Söndag 15 april kl 13.00
Älvsjö IP, Älvsjö Idrottsväg 2