Ineffektivt BP i mållös match mot Sandviken

En poäng borta mot ett topptippat Sandviken är inte fy skam. Men sett till matchbilden och målchanser borde BP fått med sig tre poäng hem till Grimsta. Text: Philip KämpeFoto: ...

Text: Philip Kämpe

Det var en oförändrad startelva för BP som klev in till bortamötet mot Sandvikens IF under lördagen. Den enda förändringen i truppen var att Martin Falkeborn var tillbaks efter skada och ersatte Simon Helg på bänken.

Bortalaget BP var så nära att få en drömstart i matchen redan i den 3:e matchminuten. Omar Faraj spelade in bollen framför mål där Marijan Cosic tyvärr lyckades pricka ribban från ett öppet läge. Endast någon minut senare nickade Gustav Sandberg-Magnusson nästan in en hörna, men avslutet gick precis över, ett tema för BP i matchen.

Sandviken lyckades därefter samla sig och få ordning på defensiven. Trots ett spelövertag i den första halvleken hade BP svårt efter de inledande chanserna att skapa något riktigt farligt. Inte förrän i slutet av halvleken träffade Omar Faraj ribban, ett läge som kom ifrån ingenting. Skottet från Faraj gick i en lurig båge över hemmamålvakten som inte hade kunnat göra något om bollen slank under ribban, men så var inte fallet.

I den andra halvleken fortsatte BP:s spelövertag men i perioder hotade även Sandviken. Hemmalaget hade ett par farliga inspel ifrån deras vänsterkant men BP-försvarare inne i straffområdet stod rätt och kunde rensa undan.

Halvlekens främsta chans tillföll BP med nio minuter kvar när 15-årige debutanten Jardell Kanga frispelades. Kangas avslut räddades och på returen var Faraj framme men sköt bollen utanför.

Matchen slutade därmed 0-0, ett något frustrerande resultat för BP men å andra sidan bättre än förra året på bortaplan mot Sandviken. Då var matchbilden liknande men Sandviken kontrade in ett sent avgörande den gången.

Fyra inkasserade poäng hittills för BP 2021 som fortsatt håller nollan. Nästa helg ställs man mot Umeå FC hemma på Grimsta.