Förlust i årets första match mot IFK Norrköping

Säsongen 2022 är igång för BP:s herrar och den inleddes på bortaplan mot allsvenska IFK Norrköping. Efter att ha tagit ledningen i den andra halvleken slutade det tyvärr med en 3- ...

Säsongen 2022 är igång för BP:s herrar och den inleddes på bortaplan mot allsvenska IFK Norrköping. Efter att ha tagit ledningen i den andra halvleken slutade det tyvärr med en 3-1-förlust för BP.

BP åkte ner till Norrköping med 22 spelare i truppen och två startelvor till vardera halvlek. I den första halvleken blev det mycket försvarsspel inledningsvis. Hemmalaget Norrköping radade upp hörnor men mittbacksparet Fredrik Nissen och Amadeus Sögaard lyckades avvärja samtliga tillfällen. BP kämpade sig in i halvleken och fick till längre anfall men målchanserna framåt uteblev. Bakåt blev det inga mål heller trots att Norrköpings anfallare Christoffer Nyman fick ett friläge, men han sköt utanför.

Den andra halvleken blev offensivt farligare och direkt prickades ribban av Samuel Leach Holm efter ett fint inspel av provspelaren Kofi Asare. I den 57:e minuten tog BP även ledningen efter en miss av en hemmaförsvarare. Marijan Cosic höll sig påpassligt framme och kunde bryta ett hemåtspel för att sedan slå in ledningsmålet.

Därefter var känslan att BP hade kontroll på matchen men i den 78:e minuten kom kvittering när ett inlägg från vänster föll ner framför fötterna på Norrköpings Maic Sema som kunde slå in 1-1. 2-1 kom bara någon minut senare när ett inlägg denna gång från höger gick fram till Emanuel Chabo som fick en riktig drömträff som hittade krysset.

I slutet tryckte BP på framåt och var ytterst nära en kvittering när Wilmer Odefalk spelade fram Philip Hellquist som tyvärr träffade stolpen. Istället kunde hemmalaget på tilläggstid kontra in 3-1 genom Leo Jonsson.

– Det var en nyttig match där vi fick prova på det som vi tränat på mot ett allsvenskt motstånd och jag tycker vi stod upp bra i stora delar av matchen, säger Philip Hellquist efter matchen.

Nästa träningsmatch för herrlaget är redan på tisdag när Enskede IK gästar Grimsta IP. Matchstart 19:00.

IFK Norrköping – BP
3-1 (0-0): 0-1 Marijan Cosic 57′, 1-1 Maic Sema 78′, 2-1 Emanuel Chabo 81′, 3-1 Leo Jonsson 90+2′.

BP:s laguppställning första halvlek:
Lundin – Falkeborn, Nissen, Sögaard, Krusnell – Maripuu – Reuterswärd, Sandberg-Magnusson, Malachowski Thorell, Pettersson – Deprem

BP:s laguppställning andra halvlek:
Olsson – Jelassi, Frej, Almqvist, Tesfai – Zlotnik – Asare, Odefalk, Leach Holm, Cosic – Hellquist

Bild: Erik Bjernulf