Höjd publikkapacitet på Grimsta – ”Vi vill slå publikrekord”

Höjd publikkapacitet på Grimsta – ”Vi vill slå publikrekord”

Share

Höjd publikkapacitet på Grimsta – ”Vi vill slå publikrekord”

Hittills under 2018 har Grimsta IP haft tillstånd att ta emot 6400 besökare under matcher i Allsvenskan. Till höstens matcher på Grimsta har en ny sittplatsläktare på kortsidan mot ...

Hittills under 2018 har Grimsta IP haft tillstånd att ta emot 6400 besökare under matcher i Allsvenskan. Till höstens matcher på Grimsta har en ny sittplatsläktare på kortsidan mot Klubbhuset byggts, vilket tillsammans med ståplatser höjer publikkapaciteten till 6820 åskådare.
– Vår ambition med säsongen 2018 är att någon gång slå publikrekordet hemma på Grimsta, säger Oscar Therén, arrangemangsansvarig i BP.

Text: Peter Appelquist
Foto: Erik Bjernulf

Publiksnittet hemma på Grimsta ökar stadigt och vi ser fram emot en höst med flera spännande matcher och besök från klubbar med stora supporterföljen. För att så många som möjligt ska kunna njuta av allsvensk fotboll på Grimsta bygger vi ut för att fler ska få plats.
– Det finns ett stort intresse för fotboll och folk drar ju folk som det heter, ju fler vi blir på första matchen under hösten, desto fler kan vi bli på matcherna efter, säger Oscar Therén.
– Vi höjer kapaciteten så att AIK, Malmö och Hammarby, som har stora supporterföljen, har möjlighet att få med sig många till Grimsta.
– Samtidigt ger vi ännu fler platser till våra egna spelare och ledare som har fri entré till matcherna, precis som vanligt.

Under hösten väntar hemmamatcher mot AIK, Malmö FF, Hammarby IF, IFK Göteborg, GIF Sundsvall, Trelleborgs FF och IFK Norrköping, alla lag ser ut att ha något att spela för hela vägen in i slutfasen av säsongen. Först ut blir matchen mot AIK söndag 19 augusti 17.30 då vi har första chansen att slå publikrekordet på Grimsta.
– Nuvarande publikrekord är 6755 och med de extra platserna vi har löst nu har vi chans att slå det.
– Jag ser verkligen fram emot matchen och att få ta emot alla åskådare.

Få koll på läget inför matchen med den publikinformation vi samlat.