Herr U: P19 säkra hemma på Grimsta IP.

Herr U: P19 säkra hemma på Grimsta IP.

Share

Herr U: P19 säkra hemma på Grimsta IP.

Grafik: Svff Derby som lite extra tändvätska för BP som går för seger på Grimsta IP under söndagkvällen. Poängen behöver trilla in med början ikväll, lyset är tänt manegen krat ...

Grafik: Svff

Derby som lite extra tändvätska för BP som går för seger på Grimsta IP under söndagkvällen. Poängen behöver trilla in med början ikväll, lyset är tänt manegen krattad. 

Kontrollerade första 10’ av matchen från båda håll med några undantag för ett par snabba kontringar för bägge lagen. Ingen större kvalité på tillställningen , lite anspänt på många håll. I 15’ visar Felix Strängborn klass när han böjer ner pannbenet löper till offensivt straffområde och serverar Oscar Faulds som öppnar poängkontot för hemmalaget, 1-0 vackert så.

Gästerna utmanar i luftrummet och kan via hörnor och inlägg göra det tufft för hemmaförsvaret, Alexander Westberg i BP målet gör rätt för gaget redan tidigt i matchen. Ändå är det på ett skott i 28’ som kvitteringen kommer för gästerna, otagbart för Westberg , 1-1.

Efter kvitteringen är det gästerna som är mer på tårna, med teknik och tempoväxlingar ställer man frågor till hemmalaget och bekräftar sin fjärdeplats i tabellen. I 37’ är det dock andra tår som gäller, Chris Fox serveras bollen av Nils Wallenberg löper sig fri tåar ett inlägg som via försvarare smiter in i bortre gavel, 2-1. Gästerna viker inte ner sig och i 41’ har man en i stolpe som hamnar i Westbergs famn till slut kort därefter ett friläge som avvärjs. BP hinner också med ett friläge där Faulds kämpat till sig boll och serverat Strängborn som missar eller ja träffar utrusande målvakt.

Två angelägna lag sparkar igång andra halvlek, tempo ambition felprocent är hög. Gästerna har i 52’ ånyo en boll i virket, hemmalaget ett skott som styrs till hörna strax därpå. Det är lite vilda västern första 10’ av halvleken, det smäller ordentligt i närkamperna, sjysst men tufft. I 57’ rivs hemmalagets elegante speldosa Endi Tesfai ner och kan med efterföljande frispark slå inlägget som nickas in till 3-1 av Elmando Gjini.

Efter timmen är det hög kvalité på tillställningen, passningar löpningar taktik teknik det mesta sitter som en smäck från lagen. BP hittar en fin balans mellan elegans och hårt jobb under några långa sekvenser senare delen av andra halvlek. Det får man också erkänt av motståndet som tvingas ta till lite grövre tag i närkamper och spel om bollen. 

När målsnöret närmar sig har matchen en blivit en tränares mardröm med böljande spel, anfall åt bägge håll, massor av avslut och två jätteduktiga målvakter som nekar det mesta. För oss andra var det underhållande att se det kreativa och fantasifulla spelet som till slut ledde till en välförtjänt seger för BP.

Kapten Nils Wallenberg om insatsen.

Vi jobbade bra idag, stabilt bakåt men också en del bra intentioner framåt. Vi saknade kanske en del längre anfall med mer bollinnehav på offensiv planhalva. I stora delar fick vi ligga lågt och försvara vilket vi gör i princip fläckfritt hela matchen. Förhoppningsvis kan vi bygga momentum inför de kommande matcherna i jakten på en slutspelsplats.

P19 allsvenskan norra 

BP – Vasalund 3-1 (2-1)

Mål BP Oscar Faulds Elmando Gjini Chris Fox