Herr U: P19 kryssar mot Frej i sista omgången.

Med en säkrad topp sju plats och därmed spel i nästa års P19 allsvenska är eftermiddagens avslutande match i juniorallsvenskan av ett mer akademiskt värde. Hatten av för Erik Engb ...

Med en säkrad topp sju plats och därmed spel i nästa års P19 allsvenska är eftermiddagens avslutande match i juniorallsvenskan av ett mer akademiskt värde. Hatten av för Erik Engberg och Lukasz Syberyjski som lotsat killarna till rätt plats på och vid sidan planen.

En godkänd matchstart sett till tempo, en utmärkt matchstart sett till passningskvalité och rörelse från hemmalaget. I 14’ öppnar Felix Strängborn poängkontot , det är en boll som ramlar in med Felix i mål och det räcker, 1-0.

BP hjälper varann till bra saker, man återerövrar boll, pressar samlat och gör det i allt väsentligt enkelt för laget att spela fotboll. Målchanserna är rätt få men vägen dit till varje chans ser bra ut.

Frej hugger framåt understundom och då speciellt på sin högerkant med ett fint snabbt passningsspel som vinner mark. Man har några avslut på mål som Elis Bishesari i hemmamålet ändå har bra koll på.

Hemmalaget hittar vägar fram även när det är trångt på planen inte minst är det kvicke Jardell Kanga som broderar och friställer sina medspelare. Med ett snabbt lag på banan är hemmalaget trygga i sitt hemjobb när det väl vänder, ofta under första halvlek lyckas man bryta gästernas uppbyggnadsspel tidigt.

BP går till pausvila i ledning och med ett visst men ändå tydligt spelövertag.

En fokuserad inledning på andra halvlek med ett Frej som på intet sätt bara spelar av en match och ett BP som antar utmaningen, tempot är högt och målchanserna fler än i första akten.

Hemmalaget har ett kompakt Frej att forcera som samlar mycket folk centralt när de försvarar sig nära eget mål. Givet detta försöker BP ta sig förbi på kanterna med fart, det lyckas bitvis men lagen är så långt i matchen jämnstarka. Möjligen kan orken spela roll mot slutskedet av matchen.

Frej kvitterar i 70’ , välförtjänt och rättvist då man är i en bra period av matchen, 1-1. Bishesari gör kort därefter en jätteparad på ett hårt pressat skott från håll som mycket väl kunde gett utdelning.

BP gör några byten mot slutet av halvleken för att hålla energi och tempo på hög nivå. Man lyckas inte riktigt få grepp om ett välmotiverat Frej i andra halvlek och ett kryss känns rättvist sett över hela matchen.