Herr U: P17 i avslutande gruppmatch med chans på avancemang.

Herr U: P17 i avslutande gruppmatch med chans på avancemang.

Share

Herr U: P17 i avslutande gruppmatch med chans på avancemang.

Foto Jardell Kanga: Thomas Sedin P17 går för gruppseger och därmed avancemang till slutspelet i ligacupen. Tränare Jacob Kellgren berättar hur de når dit, läget i laget och ann ...

Foto Jardell Kanga: Thomas Sedin

P17 går för gruppseger och därmed avancemang till slutspelet i ligacupen. Tränare Jacob Kellgren berättar hur de når dit, läget i laget och annat du behöver veta inför helgens match.

Vad krävs för avancemang, är det i egna händer?

Som det ser ut idag, är det en vinst som krävs. Men som du är lite inne på, så har vi det i egna händer. Vi har inte haft något uttalat mål för ligacupen i år, men nu när vi har chansen så vill vi vinna på söndag och spela semifinal kommande vecka.

Träningsveckan som gått, hur har det sett ut?

Vi har faktiskt en tuff träningsvecka för killarna. Vi är en månad från seriepremiären och med tanke på att vi spelade lördag förra helgen och spelar söndag kommande helg, så har vi dagar för både hård träning och återhämtning. Taktiskt sett så är det fokus på att utveckla vårt anfallsspel för att kunna skapa ännu tydligare målchanser. 

Du förfogar över en trupp med mycket spring i benen, hur skulle du mer beskriva killarnas kvaliteter, vad är det som gör att ni är regerande mästare med chans på ytterliggare ett slutspel? 

Årets trupp är en bred och spännande grupp. Jag tror det är många av killarna som kommer ta steg i sin utveckling under året. Vi har fått in en bra vilja i gruppen vilket är viktigt både för utveckling och resultat. Vi får upp många bra och utbilda spelare varje år från våra yngre akademilag, som har en stor påverkan. Sen tror jag att kontinuiteten vi har på ledarstaben i herr U är bidragande orsak.

Ni möter Kubikenborg i helgen, kan du säga något om motståndet och er plan för att välta dem?

I min dröm värld, så börjar vi på samma sätt som vi avslutade förra helgen mot Hudiksvall. Att vi jobbar på med vår spelidé hela tiden och försöker att behålla ett högt tempo i matchen. För min del blir det match för första gången mot Kubikenborg, så det ska bli spännande med en ny bekantskap.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En som fått fart på målskyttet i de senaste matcherna är Jardell Kanga, förhoppningsvis får alla medverkande njuta av fler mål från den kvicke ynglingen i matchen på söndag.

Ligacupen P17

Kubikenborgs IF – BP

Sönd 8 mars 13:30

Västhagen IP