HERR: Inför träningsmatch mot Västerås SK
Tim Waker Foto: Erik Bjernulf

HERR: Inför träningsmatch mot Västerås SK

Share

HERR: Inför träningsmatch mot Västerås SK

Tredje försäsongsmatcher väntar och samtidigt den första lilla bortaresan för vårt herrlag som denna lördag tar sig till Västerås och Iver Arena för att ställas mot förra årets se ...

Tredje försäsongsmatcher väntar och samtidigt den första lilla bortaresan för vårt herrlag som denna lördag tar sig till Västerås och Iver Arena för att ställas mot förra årets seriekonkurrent Västerås SK. Avspark är satt till 15:00 och matchen kommer att sändas av Expressen Premium.

Läget i BP
Stärkta av att vinna för första gången i år (2-1 mot IK Sirius) har laget genomfört en fin träningsvecka på ett solbadande Grimsta. Kylan återkom i veckan, men laget har kunnat träna som planerat och förbereda sig för den första matchen på bortaplan 2023. En kort busstur västerut väntar.

I laget kan vi notera att tre av de fyra som varit borta från spel fortsatt är det, däremot tas nya kliv fram för samtliga av Oscar Linnér, Alexander Abrahamsson och Oscar Krusnell. Ludvig Fritzson är med i truppen och kan göra sina första minuter i rätt rödsvart tröja. I truppen kan vi även notera ett namnbyte. Tim Söderström heter nu Tim Waker (uttalas på svenska), så när det namnet dyker upp vet ni att det är samma Tim som tidigare.

Motståndet
Västerås SK spelar likt de senaste åren i Superettan 2023. Under 2022 vann vi båda matcherna, dels premiären hemma på Grimsta med 2-1 och sedan på bortaplan med 1-0 efter en match där vi inte gjorde vår bästa prestation men ett solonummer av Gustav Sandberg Magnusson avgjorde till vår favör.

VSK tränas av Kalle Karlsson och i truppen kan vi notera några BP-kopplingar. Herman Magnusson, Olle Edlund och Filip Trônet har alla tre olika spelarbakgrund i den rödsvarta tröjan. Fram tills den här veckan spelade även tidigare BP-spelare Dusan Jajic i VSK, men han tillhör nu GIF Sundsvall efter en övergång.

VSK har hunnit spela en träningsmatch i år, de vann mot IFK Norrköping med 2-0 på bortaplan efter två mål av Miguel Sandberg. Försäsong är försäsong, men VSK har kunnat bygga under några säsonger och i Superettan 2022 såg det riktigt bra ut, om alla matcher spelats under en halvlek. Faktum är att om alla matcher spelats 1×45 minuter hade VSK vunnit Superettan. Men, det är ju inte så fotboll spelas så VSK fick istället kämpa lite för hårt för att hålla sig från negativt kval.

Försäsongen rullar vidare – om två veckor inleder vi Svenska Cupens Gruppspel då vi ställs mot Örebro SK hemma på Grimsta måndag 20 februari 18:30.

Träningsmatch
VSK – BP
4/2 15:00
Iver Arena

Fri entré.

Se matchen här – Expressen Premium har bara abonnemang. Även nästa helg sänds vi på samma plattform, då i träningsmatchen mot AFC Eskilstuna.