HERR: Inför Mjällby AIF – BP

HERR: Inför Mjällby AIF – BP

Share

HERR: Inför Mjällby AIF – BP

I den näst sista omgången av allsvenskan 2023 reser BP till Listerlandet för att möta Mjällby AIF. En hemmaseger skulle nästintill garantera att BP som bäst slutar på kvalplats. A ...

I den näst sista omgången av allsvenskan 2023 reser BP till Listerlandet för att möta Mjällby AIF. En hemmaseger skulle nästintill garantera att BP som bäst slutar på kvalplats. Avspark söndag 5 november kl. 17.30.

Läget i BP

Med noll segrar de senaste åtta matcherna så är BP inne i en mycket tung period. Samtidigt som poängen uteblivit har laget i flera matcher förtjänat mer och hade med större effektivitet kunna befinna sig på säker mark. Nu har utfallet av matcherna inte blivit som BP önskat och laget får nu infinna sig i att de två kommande matcherna är av yttersta vikt ifall det med säkerhet ska bli spel i allsvenskan även nästa säsong. 

Träningsveckan har visat prov på en stor beslutsamhet och tron att avancera i tabellen finns fortsatt. 

Om Mjällby AIF

Det gulsvarta laget är med sina 38 inspelade poäng på säker mark i mitten av tabellen. Formen har varit relativt svag, men senast tog laget en stor skalp hemma mot BK Häcken då de vann med 2-1 mot de regerande mästarna. Dessförinnan tog laget en poäng på fyra omgångar.

Något som under de senaste säsongerna till stor del gjort att Mjällby AIF säkrat allsvenska kontrakt på löpande band har varit resultaten hemma på Strandvallen. I år har det sett annorlunda ut då Mjällby AIF bara är bättre än Varbergs BoIS och just BP på hemmaplan. Majoriteten av poängen har alltså kommit på bortaplan för morgondagens hemmalag. 

Senast lagen möttes vann BP med 2-0 hemma på Grimsta IP efter mål av Oscar Pettersson och Nikola Vasic. 

Köp din biljett här https://maif.se/biljetter/ 

Avspark kl. 17.30 söndag 5 november på Strandvallen.