HERR: Inför Kalmar FF – BP

HERR: Inför Kalmar FF – BP

Share

HERR: Inför Kalmar FF – BP

Imorgon reser herrarna till Smålandskusten och Kalmar. Båda lagen har inlett starkt och det skiljer endast en poäng lagen emellan. Avspark söndag kl. 17.30. Läget i BP Efter ...

Imorgon reser herrarna till Smålandskusten och Kalmar. Båda lagen har inlett starkt och det skiljer endast en poäng lagen emellan. Avspark söndag kl. 17.30.

Läget i BP

Efter tre raka vinster tog segersviten slut när matchen hemma mot IFK Göteborg slutade mållös. BP var däremot det lag som var närmast att få med sig de tre poängen. Laget har inte släppt in ett enda mål sedan Filip Sidklev gjorde sin första minut i allsvenskan för fyra matcher sedan. I och med de tio poängen på de fyra senaste matcherna befinner BP sig på den övre halvan av tabellen.

Träningarna har sett bra ut och stämningen varit god under hela säsongen, även när de inledande tre matcherna resulterade i noll poäng. Samtidigt är det klart att de starka resultaten den senaste tiden gör stegen på Grimsta IP än lättare. 

Om Kalmar FF

Morgondagens motståndare har inlett lite tvärtemot jämfört med BP. Det rödvita laget förlorade visserligen premiären borta mot MFF, men det var en väl genomförd match. Efter premiären vann de tre raka matcher, en av dem var borta mot regerande mästarna i BK Häcken. De senaste tre matcherna har varit utan seger för Kalmar FF. Oavgjort mot Varbergs BoIS och IK Sirius följdes upp med förlust senast på Tele2 arena mot Djurgårdens IF med 3-1. 

Kalmar FF vill precis som BP ha ett eget spel med boll. Däremot är laget från Småland mer direkta i år jämfört med hur laget spelade ifjol under Henrik Rydström. De har även en tydligare uppspelspunkt och avslutare i Mileta Rajovic som gjort fem mål redan.

Matcherna som spelats lagen emellan har varit jämna. Senast BP var uppe i allsvenskan spelade laget oavgjort i Kalmar och vann hemma på Grimsta IP. De tre senaste matcherna i Kalmar mellan morgondagens motståndare har slutat oavgjort samtliga. 

Matchen spelas imorgon, söndag, 14 maj kl. 17.30 då BP gästar Kalmar FF på Guldfågeln Arena Köp biljett via https://kalmarff.ebiljett.nu/Tickets/Choose/370?S=0 


Matchen sänds på Discovery+. https://www.discoveryplus.com/se/sport/fotboll/allsvenskan