HERR: Inför IK Sirius – BP

HERR: Inför IK Sirius – BP

Share

HERR: Inför IK Sirius – BP

Senare idag ställs BP mot IK Sirius på Studenternas IP. BP befinner sig med fyra matcher kvar att spela på kvalplats och är således i stort poängbehov. Avspark kl. 17.30. Läget ...

Senare idag ställs BP mot IK Sirius på Studenternas IP. BP befinner sig med fyra matcher kvar att spela på kvalplats och är således i stort poängbehov. Avspark kl. 17.30.

Läget i BP

Poängen har uteblivit för BP den senaste tiden trots flera fina insatser. Både mot Malmö FF och IF Elfsborg förtjänade BP poäng och hade mycket väl kunnat lämna matcherna med full pott. Istället blev det noll poäng. 

Under landslagsuppehållet är den känsla jag fått att spelare och ledare verkligen tror på att klättra i tabellen. Det viktiga är att bli bättre i straffområdet både framåt och bakåt. Spelar BP som de gjort så kan det komma flera segrar i de återstående matcherna. 

Om IK Sirius

Uppsalalaget som leds av den förre BP-tränaren Christer Mattiasson har radat upp segrar på hög och har vunnit samtliga av de fyra senaste. De två segrar som sticker ut är 7-0-segern mot Varbergs BoIS och den sena vändningen mot Degerfors IF där laget gjorde tre mål på tilläggstid. IK Sirius har i tre av de fyra senaste matcherna lämnat utan att släppa in något mål och BP kommer få kämpa ifall de ska få hål på blåsvart. 

I vårmötet mellan lagen vann IK Sirius med 2-1 på Grimsta IP. Målskyttar för BP då var Oscar Pettersson. Senast lagen möttes i Uppsala när det var en allsvensk match så vann hemmalaget med 4-2.

Köp din biljett här https://www.siriusfotboll.se/matchdag/biljetter/ 

Avspark på Studenternas IP kl. 17.30 lördag 21 oktober.