HERR: Inför BP – Hammarby IF

HERR: Inför BP – Hammarby IF

Share

HERR: Inför BP – Hammarby IF

Nytt hemmaderby stundar då Hammarby IF kommer ut till Västerort och Grimsta IP. BP har ännu inte tagit någon poäng sedan återstarten och behöver ändra på det för att undvika event ...

Nytt hemmaderby stundar då Hammarby IF kommer ut till Västerort och Grimsta IP. BP har ännu inte tagit någon poäng sedan återstarten och behöver ändra på det för att undvika eventuell bottenstrid. Avspark kl. 19.00 fredag 21 juli.  

Läget i BP

Trots idel förluster de senaste fyra matcherna så har BP stundtals spelat bra. Senast på Hisingen stod laget för en av säsongens bästa insatser, trots det lämnade de rödsvarta matchen tomhänta. Kommer BP upp i samma nivå som mot BK Häcken kommer Hammarby IF få det tufft. 

Efter den fina våren har poängen som sagt uteblivit och inför morgondagens match är gapet ner till AIK, som befinner sig på kvalplats, inte mer än sex poäng. 

Det ska vara en mer eller mindre tom frånvarolista inför matchen mot Hammarby IF. 

Om Hammarby IF

Lagen har redan mötts en gång i allsvenskan det här året och då vann Hammarby IF efter sent avgörande från Jusef Erabi. Det var också som ett startskott för de grönvitas unga anfallare som sedan dess gjort mål i flertalet matcher och BP behöver se till att han inte får några större chanser. 

Hammarby IF kommer från två raka segrar, 2-1 borta mot IK Sirius och 3-1 hemma mot Kalmar FF. I och med de sex inspelade poängen har morgondagens gäster gått om BP som under samma period inte tagit någon poäng. Vid vinst för BP imorgon står lagen på samma poäng, men BP med en match mindre spelad. 

Senast lagen möttes på Grimsta IP när det var spel i allsvenskan så förlorade BP med två mot mål fyra. 

Avspark kl. 17.30 på Bravida Arena lördag 15 juli. Köp biljett här https://bpfotboll.se/biljettinformation/.  Matchen sänds på Discovery+. https://www.discoveryplus.com/se/sport/fotboll/allsvenskan