HERR: Inför BP – BK Häcken

HERR: Inför BP – BK Häcken

Share

HERR: Inför BP – BK Häcken

Söndag den 12:e november är den sista speldagen för årets allsvenska och BP gästas av de regerande mästarna på Grimsta IP. För BP gäller det att ta tre poäng samtidigt som IFK Göt ...

Söndag den 12:e november är den sista speldagen för årets allsvenska och BP gästas av de regerande mästarna på Grimsta IP. För BP gäller det att ta tre poäng samtidigt som IFK Göteborg tappar poäng mot Varbergs BoIS ifall det allsvenska kontraktet ska säkras utan kvalspel. Avspark kl. 15.00 mot BK Häcken. 

Läget i BP

Efter åtta matcher utan seger så kom äntligen tre poäng borta mot Mjällby AIF. Segern var rättvis och potentiellt av yttersta vikt. Tack vare vinsten på Strandvallen har BP fortsatt möjligheten att sluta på säker mark, men då krävs tre poäng mot tufft motstånd och hjälp från jumbon i Varbergs BoIS. 

Det börjar snart bli dags att utvärdera säsongen i sin helhet men det får göras efter den sista omgången. Spelmässigt har det under året sett bra ut men på grund av den svaga poängskörden under hösten befinner sig laget i en prekär situation. 

Om BK Häcken

De regerande mästarna från Hisingen har inte möjligheten att försvara sitt guld utan kommer få nöja sig med en tredjeplats. Precis som ifjol har det gulsvarta laget spelat en framåtlutad och målrik fotboll, något som tog dem till spel i Europa League. I Europa har laget haft det kämpigt och står på noll poäng efter fyra omgångar. 

I allsvenskan kommer laget däremot från en imponerande 4-2-seger mot Malmö FF. Segerregissören då var Pontus Dahbo. 

När lagen senast möttes vann hemmalaget på Bravida Arena efter en svängig match. BP spelade bra men låg under med två mål. Underläget hämtades upp sent efter kvittering från Nikola Vasic i matchminut 89. BK Häcken lyckades sedan göra två mål på tilläggstid och vann med 4-2. 

Avspark kl. 15.00 på Grimsta IP. 

Köp din biljett här: https://bp.ebiljett.nu/ 

Glöm inte heller att det är väskförbud på matchen.