HERR: Inför BP – AIK

HERR: Inför BP – AIK

Share

HERR: Inför BP – AIK

Säsongens första hemmaderby väntar då AIK gästar Grimsta IP. Den svartgula Solnaklubben är BP:s mardrömsmotståndare, men imorgon går BP in med större självförtroende än vanligtvis ...

Säsongens första hemmaderby väntar då AIK gästar Grimsta IP. Den svartgula Solnaklubben är BP:s mardrömsmotståndare, men imorgon går BP in med större självförtroende än vanligtvis. Avspark kl. 15.00.

Läget i BP

Sommarledigheten är över för spelare och ledare sedan några veckor tillbaka, men nu är det åter tävlingsspel. Det har under veckan märkts av att spelarna är väldigt sugna på att tävla igen och att det är ett fullsatt Grimsta IP som väntar gör det inte direkt svårare att tagga till.  

I BP har det under sommaren både lämnat och tillkommit spelare till truppen. Oscar Linnér och Viktor Agardius har båda lämnat. In har Liiban Abadid, Lucas Hägg-Johansson och Rebin Sulaka anlänt. Ingen av nyförvärven är tillgängliga för spel mot AIK och alla rödsvarta får vänta till matchen mot Degerfors IF för eventuella debuter. 

Alla inom klubben vill bevisa för sig själva och alla andra att de är så bra som de visat under våren genom att stå för en lika stark höst som vår. Förhoppningsvis visar spelarna det redan mot AIK.

Om AIK

Laget från Solna har haft ett jobbigt år och befinner sig på nedflyttningsplats inför återuppstarten. Trots lagets skrala poängskörd så finns det kvalité i truppen och laget imponerade i träningsmatchen mot IFK Norrköping då AIK vann med 2-1. Precis som BP har AIK gjort förändringar i truppen, men inte heller deras nyförvärv är tillgängliga för spel i derbyt. 

För BP gäller det att fortsätta spela sitt spel. Skulle BP få matchbilden dit de vill kommer det förmodligen leda till frustration för svartgula spelare och supportrar. 

Inbördes är AIK en riktig mardrömsmotståndare för BP. På tio allsvenska matcher har BP spelat ihop en poäng när AIK stått för motståndet. Det har framförallt blivit för många insläppta mål i de matcherna och BP behöver fortsätta försvara väl för att statistiken mellan lagen ska ändras. 


Avspark kl. 15.00 på Grimsta IP lördag 1 juli. Biljetterna är slutsålda. Matchen sänds på Discovery+. https://www.discoveryplus.com/se/sport/fotboll/allsvenskan