Seger och hållen nolla mot IFK Norrköping

Seger och hållen nolla mot IFK Norrköping

Share

Seger och hållen nolla mot IFK Norrköping

Efter en något svag inledning blev det så småningom en ganska stabil seger för BP i bortamatchen mot IFK Norrköping på lördagen. Det var inte något glänsande spel som visades upp, ...

Efter en något svag inledning blev det så småningom en ganska stabil seger för BP i bortamatchen mot IFK Norrköping på lördagen. Det var inte något glänsande spel som visades upp, men vi kan bland annat glädjas över att två av BPs anfallsvapen fick göra sina första spelmål för säsongen.

Text: Tore Kleist
Foto: Henke Råssmo
(på bilden: Michelle Rojas Flores mot Hammarby)

Lördagsmatchen på Suez Arena i Smedby var en ganska typisk försäsongsmatch. Det märktes att vi dels är inne i en tung träningsperiod, dels att lagen håller på och laborerar med lagupställningar och testar många spelare. IFK Norköping, som i år gör sin första säsong i Elitettan, började starkast och lyckades i princip låsa fast spelet på BPs planhalva de första tio minuterna. De fick flera hörnor, men det blev aldrig riktigt farligt. Efterhand lyfte BP spelet och började hitta lite anfallsvägar. Vid flera tillfällen gick Klara Andrup på offensiva äventyr från sin högerbacksplats. Det gav bra fart på högerkanten, men det blev också lite tomt bakåt vid vissa tillfällen. Det fanns nog med i spelplanen och innerbacken Sofia Parkner var ständigt beredd att gå ut och täcka. Mot slutet av halvleken gav Andrups anfallslusta resultat. En frispark från hennes högerfot nådde en ganska fristående Mathilda Lindström som mötte med pannan och behärskat placerade in bollen nära stolpen. Strax efter slog Andrup ett lågt inlägg som gick igenom centralt och hamnade hos Michelle Rojas Flores som kunde vända upp och söka sitt specialläge. Jag tror nästan att jag började rapportera om målet redan innan hon ens träffat bollen.

Andra halvlek blev chansfattig med generellt ganska dåligt passningsspel. BP dominerade utan att glänsa och segern var aldrig hotad. BP gjorde många byten i matchen, det första redan i första halvlek då Frida Boriero fick kliva av efter en smäll. Mitt i andra halvlek byttes Sofia Norrby från U-truppen in bredvid Sara Eriksson på innermittfältet, som då sannolikt blev BPs yngsta någonsin. Framtiden är spännande!

Man ska inte dra alltför långtgående slutsatser efter tre februarimatcher. Lagledningen testar vidare spelare på olika positioner och jag vågar inte gissa hur till exempel det centrala mittfältet kommer att se ut i seriepremiären i april. Klara Andrup har fått en bra start med mycket speltid och känns just nu som en klar startspelare. Frågan är mer på vilken kant. Det var kul att se Matilda Nildén och Ebba Ronquist göra årsdebut, men vi får fortsätta att vänta på nyförvärven Märta Säfström och Wilma Finnman som båda dras med skador.

Nästa lördag är det dags för damernas första match på Grimsta då IK Uppsala kommer på besök.

BPs laguppställning
Lovisa Koss (Josephine Frigge 77) – Klara Andrup, Sofia Parkner, Elin Bergkvist (Lovisa Norrby 46), Ebba Ronquist (Wilma Wärulf 46) – Jennifer Sjösten (Alexsandra Lobanova 67), Maja Wiklander (Sofia Norrby 67), Frida Boriero (Sara Eriksson 35), Michelle Rojas Flores – Mathilda Lindström (Mathilda Johansson Prakt 46), Matilda Nildén

Fakta träningsmatch
IFK Norrköping – BP
0-2 (0-2)
Mål BP: Mathilda Lindström 37, Michelle Rojas Flores 41
Domare: Alexander Bitar