Frida Boriero avslutar karriären

Frida Boriero avslutar karriären

Share

Frida Boriero avslutar karriären

Mittfältaren Frida Boriero är gravid och avslutar sin fotbollskarriär. Kontraktet med BP är skrivet fram till 15 augusti, därefter lämnar Boriero föreningen för nya äventyr i live ...

Mittfältaren Frida Boriero är gravid och avslutar sin fotbollskarriär. Kontraktet med BP är skrivet fram till 15 augusti, därefter lämnar Boriero föreningen för nya äventyr i livet.
– För stunden är det ett avslut men det är alltid svårt att säga om det bara blir en längre paus, säger Frida Boriero. För mig blir det också bra i tid då mitt kontrakt går ut och det inte blir ett tuffare beslut än att jag nu kan fokusera på livet utanför planen. 

– Vi kommer att sakna Frida både på och utanför planen men vi önskar henne såklart allt gott, säger sportchef Staffan Jacobsson. Frida har varit starkt bidragande till att vi gick upp i OBOS Damallsvenskan samt hängde kvar förra säsongen.  

Frida Boriero kom till BP inför säsongen 2021 och bidrog starkt under hösten då vi tog klivet upp till OBOS Damallsvenskan för första gången. I premiären av säsongen 2023 fick vi se en fantastisk första halvlek där Boriero nickade in ett mål och assisterade till det andra när BP gick till halvtidsvila i ledning.
– Det har hänt mycket. Vi har gått upp och varit nära att åka ur. Stora kontraster men det har varit otroligt roligt i en fin grupp och jag har trivts väldigt bra. 
– Under de tre åren jag varit här har gruppen och spelarna varit trevliga och fått alla att trivas.

Som ”sista hälsning” till laget skickar Boriero med de här orden. 
– Vik inte ner och visa vad ni kan.