Första förlusten noterad efter svag insats
Filippa Wallén. Foto: Örjan Jacobsson

Första förlusten noterad efter svag insats

Share

Första förlusten noterad efter svag insats

Onsdagskvällens match på Tyresövallen blev vårens största besvikelse för BP. En genomgående svag insats gav 3-0 till Tyresö FF i den sena onsdagsmatchen på Tyresövallen. – Besvike ...

Onsdagskvällens match på Tyresövallen blev vårens största besvikelse för BP. En genomgående svag insats gav 3-0 till Tyresö FF i den sena onsdagsmatchen på Tyresövallen.
– Besvikelse givetvis, sammanfattar tränare Marcelo Fernández.


BP gjorde en svag insats i första halvlek, utan att alls få igång sitt vanliga spel. Tyresö tog ledningen mitt i halvleken, då man utnyttjar ett passivt BP-försvar. BP ska inte resa sig på hela den fösta halvleken och har utöver en halvchans för Madicken Stigberg inga chanser och få stunder av ordnat spel. Tyvärr noterar vi många individuella misstag i den plötsliga kylan på Tyresövallen.

TIll andra halvlek har BP vaknat och tidigt får Jessica Thorin och Michelle Rojas Flores komma in. Båda bidrar med ny energi och bolltempo, Rojas Flores kommer på egen hand till tre avslut, samtliga dock utan att ge nätrassel denna afton.
– Vi följde inte matchplanen alls i första halvlek och det var därför vi åkte på omställingar, förklarar Marcelo Fernández. Vi påminde i halvtid och var ännu tydligare. Sen åker vi på två mål på fasta situationer och det är aldrig okej, så där har vi lite att jobba med.

2-0 kommer efter att Tyresö satt igång en snabb kontring efter en BP-hörna. En lång boll friställer TFF-anfallare som placerar in bollen i mål. BP försöker resa sig, men med tio minuter kvar nickas en hörna in och 3-0 stänger matchen. Tyvärr kommer BP inte upp i nivå och får ladda om inför vårsäsongens sista match.
– Kanske var det bra att spelarna fick en väckarklocka, det har gått lite för lätt i vissa matcher, sammanfattar tränare Fernandez.

Sista matchen före uppehållet spelas onsdag 28 juni 19.00, då Älta IF gästar Grimsta.

Fakta Division 1 Södra Svealand
Tyresö FF – BP
3-0 (1-0)
Mål: Tyresö: Linn Österholm 22, 82; Ida Ahlbom 66
Varningar: –
Domare: Klas Nieckels
Publik: 135

BP:s lag:
Nichole Persson – Joy Mertzig (Jessica Thorin, 50), Sofia Nilsson, Lovisa Norrby, Filippa Wallén – Sofia Albertsson, Fia Jonsson, Daniella Novakovic, Julia Olsson, Madicken Stigberg (Michelle Rojas Flores, 50) – Michaela Larsson (Alexsandra Lobanova, 85)

Intern skytteliga Division 1 Södra Svealand 2017:
Michaela Larsson 7
Daniella Novakovic 5
Sofia Albertsson 4
Fia Jonsson 3
Isabell Hammarbäck 2
Michelle Rojas Flores 2
Eldina Ahmic 1
Madicken Stigberg 1
Jessica Thorin 1
Filippa Wallén 1