Förlust efter straffar mot Trelleborg

Herrarna föll på målsnöret i kvalet mot Trelleborg. Tyvärr drog Skånelaget längsta strået när kvalet avgjordes på straffar. Text: Philip KämpeFoto: Erik Bjernulf Det första ...

Det första mötet i kvalet mot Trelleborg slutade 1-1 på Grimsta. BP visste alltså på förhand att de var tvungna att göra minst ett mål för att vinna dubbelmötet. När Trelleborg tog ledningen mitt i den första halvleken förändrade det inget för BP, man behövde fortfarande göra ett mål.

I den andra halvleken forcerade BP och tryckte fram allt man hade. I den 92:a matchminuten fick man till slut utdelning när Alexander Nilsson slog in kvitteringen.

Förlängningen slutade mållös vilket innebar ett straffavgörande. Där var Trelleborg vassare och slog in alla sina fyra straffar medan BP missade två och satte endast en.

I redaktionens syn förtjänade BP mer. Man var det mer spelande laget över två matcher plus förlängning och skapade flest chanser. Men vi säger grattis till Trelleborgs FF och önskar lycka till i Superettan nästa år.

BP spelar alltså säsongen 2021 i Ettan Norra igen. Vi gick inte upp i år, men vi kommer komma tillbaka till svensk elitfotboll. Och när vi gör det, då kommer vi vara ännu starkare.

Trelleborgs FF – BP
5-2 eft. straffar (1-0): 1-0 Mattias Håkansson 26’, 1-1 Alexander Nilsson 90+2’, 2-1 Salif Camara Jönsson 120’, 3-1 Erik Andersson 120’, 3-2 Jesper Arvidsson 120’, 4-2 Fritiof Björkén 120’, 5-2 Abdul Fatawu Safiu 120’.