Fjärde raka segern för BP

Trots tidigt underläge vänder BP på steken och vinner en tuff bortamatch mot IF Sylvia med 1-3. Målskyttar blev; Gustav Sandberg-Magnusson, Marijan Cosic och Omar Faraj. Text: ...

Text: Philip Kämpe

På torsdagskvällen väntade en klurig uppgift för herrarna nere i Norrköping mot 5:e placerade IF Sylvia. BP fick även en jobbig start på matchen när man lite slarvigt gav bort en straff till hemmalaget. BP hade annars inlett matchen starkare och hade radat upp hörnor, dock utan slutprodukt. Sylvias Abdul Aziz gjorde inga misstag när han säkert slog in straffsparken.

BP repade sig dock snabbt och genast började man tryckte på framåt med framförallt ett jobbigt presspel. Kvitteringen kom därför rättvist och det var just på en hörna målet kom. Marijan Cosic slog in bollen och inne i straffområdet kunde lagkapten Sandberg-Magnusson läckert skarva in 1-1.

Endast en stund senare var det BP:s tur att få en straff när Samuel Leach Holm sparkades ner. Fram klev Marijan Cosic som satte bollen lågt och tätt intill stolpen. Resten av den första halvleken passerade utan några fler målchanser. Halvlekens gigant var Jesper Ceesay som var grym på mittfältet och stod för flertalet bollvinster.

Den andra halvleken började starkast av Sylvia som hade ett jätteläge efter ett par minuter. Jonas Olsson gjorde lyckligtvis en grym räddning på avslutet från målskytten Abdul Aziz. Kort därefter tilldelades BP ytterligare en straff. Återigen stegade Marijan Cosic fram men denna gång räddade Wille Jakobsson straffen och höll därmed kvar siffrorna på 1-2.

Resten av matchen får beskrivas som relativt chansfattig, ändå fram till den 83:e matchminuten. Då blixtrade Omar Faraj till. Omar fick bollen felvänd vid utkanten av straffområdet, han vände upp och slog fint in 1-3 vilket avgjorde matchen Dessvärre drog Omar på sig ett gult kort i slutet av matchen vilket gör att han är avstängd i nästa match.

BP vann alltså med 1-3 och tog sin fjärde raka seger och ger sig själva ett tillfälligt gap på fyra poäng ner till Sandviken. En imponerande statistik är att BP på sina första tio matcher fortfarande inte släppt in ett mål från öppet spel. Fem mål bakåt har det blivit (tre hörnor och två straffar). Framåt öser man på och är uppe i 27 mål.

Nästa match är hemma på Grimsta 13/6 kl. 13:00. Då välkomnar vi äntligen tillbaka publik till Grimsta IP. Din biljett kan du köpa nu via denna länk.

IF Sylvia – BP
1-3 (1-2): 1-0 Abdul Aziz 16’ (str), 1-1 Gustav Sandberg-Magnusson 28’, 1-2 Marijan Cosic 36’ (str), 1-3 Omar Faraj 83’.

BP:s laguppställning
Olsson – Falkeborn (Sögaard), Frej, Suljic, Krusnell – Ceesay – Jelassi (Helg), Sandberg-Magnusson, Leach Holm (Zlotnik), Cosic (Gustafsson). – Faraj