Felix Beijmo nästa BP-fostrade spelare i Europa
Foto: Erik Bjernulf

Felix Beijmo nästa BP-fostrade spelare i Europa

Share

Felix Beijmo nästa BP-fostrade spelare i Europa

Inför säsongen 2017 lämnade Felix Beijmo BP efter att ha tagit sig hela vägen genom BPs Akademi till seniorlaget. Ny adress blev Djurgårdens IF i Allsvenskan, en miljö som Beijmo t ...

Inför säsongen 2017 lämnade Felix Beijmo BP efter att ha tagit sig hela vägen genom BPs Akademi till seniorlaget. Ny adress blev Djurgårdens IF i Allsvenskan, en miljö som Beijmo tog sig an i stor stil. Nu står det klart att Beijmo lämnar Djurgården för spel med Werder Bremen i tyska Bundesliga, där han blir lagkamrat med Ludwig Augustinsson, även han med moderklubb BP.
– Som utbildande förening till Felix är vi självklart stolta över den utveckling han tränat sig till och de chanser han tagit vara på, säger Fredrik Bergholm, styrelseordförande.

Felix Beijmo inledde sitt fotbollsspelande i BP som 7-åring. Redan i tidig ålder visade Beijmo upp talang, men framförallt en stor träningsvilja vilket gjorde att han blev uttagen i akademilaget för pojkar födda 1998, ett lag han var del av hela vägen upp i U17-truppen, där han stannade till en kort stund innan U19 blev nästa steg. I Superettan 2015 seniordebuterade Felix Beijmo som en ny del av seniortruppen när BP mötte Östersunds FK i premiären 3 april 2015. Det var i Division Ett Norra 2016 som Beijmo blev en stadig startspelare och från högerbackspositionen visade han upp fina kvalitéer både defensivt och offensivt. I Svenska Cupens gruppspel 2015/16 noterades det första seniormålet då Beijmo från cirka 30 meter tog vara på en frisparksretur och satte reduceringen till 3-2 mot Gefle IF på Gavlevallen 27 februari 2016.

Efter ett lyckosamt 2016 var Beijmo inräknad i truppen inför Superettan 2017 och var med när BP tog sig till semifinal i Svenska Cupen 2016/17. Veckan innan seriepremiären mot Dalkurd FF så lämnade Beijmo BP för spel i Allsvenskan med Djurgårdens IF, ett lag och serie som snabbt blev uppmärksammade på den talang och vilja Felix Beijmo besitter. Efter en och en halv säsong är det nu dags för Beijmo att ta nästa kliv och det är ut i Europa och Bundesliga.
– Felix har gjort resan på egen hand, men vi är väldigt glada över att ha varit med under merparten av de år som hans utveckling stegrat genom ungdomsåren, säger Fredrik Bergholm.
– Det är nog låga odds på att vi får se honom som framtida högerback i landslaget.
– Som förening vill vi passa på att tacka Djurgårdens IF för ett gott samarbete i samband med de två övergångar som skett de senaste två åren.

I Werder Bremen blir Felix Beijmo lagkamrat med Ludwig Augustinsson, med moderklubb BP. Båda spelarna har gått från unga åldrar i BP hela vägen till seniorverksamheten för att sedan ta klivet ut i Europa.
– Detta är ytterligare ett bevis på styrkan i BPs Akademi, att man får chansen om man tar den, och att BPs Akademi är Nordens bästa skyltfönster för unga spelare, sammanfattar Fredrik Bergholm.