Falken hjälte på stopptid

BP:s segersvit såg att brytas, klockan tickade upp mot 95:e minuten, då klev Martin Falkeborn fram och tryckte in matchens enda mål. Tre poäng och åttonde raka segern för BP. T ...

Fler bilder kan du se här

På lördagen reste BP upp till Gävle för en lurig utmaning mot Gefle IF. Hemmalaget såg rejält taggade ut då serieledarna i BP kom på besök. Gefle gjorde även en bra första halvlek och radade bland annat upp flertalet hörnor. De riktigt heta målchanserna lyckades dock inte hemmalaget hitta. BP däremot, trots en kanske mindre bra halvlek skapade flera fina chanser i den första halvleken. Bland annat Monir Jelassi fick ett mycket fint nickläge mitt framför mål, men nicken gick strax utanför. Mot slutet av halvleken började Omar Faraj växa och skapade på egen hand ett fint läge i slutminuterna. Dock gjorde då Gefles målvakt en viktig räddning när Omar blev fri i straffområdet.

Den andra halvleken var mer dominant från BP:s sidan men tvärtemot den första halvleken lyckades man inte hota Gefles målvakt. Tålmodigt gnuggade man på mot ett vilt kämpande hemmalag men matchen såg ut att sluta mållös.

I den 95:e kom till slut det gyllene läget för BP. Från vänster slog inhopparen Simon Helg in bollen i straffområdet och framför mål dök ännu en inhoppare upp i Martin Falkeborn. Falken tryckte sig in framför en försvarare och med öppet mål gjorde han inga misstag. Målfirandet var vilt och Falken tog en helplanslöpning för att fira framför tillresta Bromma Support. Det blev matchens enda mål och BP vann till slut med 0-1.

Extra kul att se var också att Alexander Seger fick göra sin återkomst till planen efter den allvarliga knäskada han ådrog sig i början av förra säsongen. Några minuter fick Seger när han hoppade in i slutet av matchen.

– Vi visste på förhand att de skulle bli en riktigt tuff match mot ett bra motstånd. Vi är nöjda med att vi följer matchplanen fullt ut och såklart är det skönt att vi lyckas vinna matchen och få med oss tre poäng, säger Andreas Engelmark, assisterande tränare i BP.

BP tog därmed åttonde raka segern och höll nollan ännu en gång. Nästa helg väntar sista matchen innan sommaruppehållet när BP tar emot IFK Luleå på Hammarby IP.

Gefle IF – BP
0-1 (0-0): 0-1 Martin Falkeborn 90+5’

BP:s laguppställning
Olsson – Sögaard (Falkeborn), Frej, Suljic, Krusnell – Ceesay – Jelassi (Helg), Leach Holm (Zlotnik), Sandberg-Magusson, Cosic (Seger) – Faraj