Erik Figueroa till Union La Calera

Erik Figueroa till Union La Calera

Share

Erik Figueroa till Union La Calera

Efter två säsonger i den rödsvarta tröjan lämnar Erik Figueroa BP för spel i Union La Calera i den chilenska högstadivisionen.  - "Figge" har bidragit i truppen från dag ett och j ...

Efter två säsonger i den rödsvarta tröjan lämnar Erik Figueroa BP för spel i Union La Calera i den chilenska högstadivisionen. 
– ”Figge” har bidragit i truppen från dag ett och jag vill tacka för insatserna samtidigt som jag önskar stort lycka till i det nya äventyret, säger Roberth Björknesjö, Manager Herr i BP.

Foto: Henke Råssmo

Erik Figueroa anslöt till BP inför säsongen 2017 då laget var nykomlingar i Superettan. ”Figge” tog snabbt plats i backlinjen och växte fram som en stabil mittback under två säsonger. Minnesvärt är självklart även den målfarliga vänsterfoten som visade sig både vid frisparkar och i hemmamatchen mot Östers IF 2017 då han från egen planhalva satte 1-0 i matchen, ett mål vi aldrig glömmer, Figge.

Nu väntar ett nytt stort äventyr, spel i den chilenska högstadivisionen väntar för Figueroa som återvänder till släktens hemland.