En unik matchsvit på 30 år

En unik matchsvit på 30 år

Share

En unik matchsvit på 30 år

Precis som många BP-generationer hade klubbens framgångsrika 65:or AIK som en sv sina främsta rivaler under ungdomsåren i Sanktan. Vänskapen mellan spelarna i de båda lagen levde v ...

Precis som många BP-generationer hade klubbens framgångsrika 65:or AIK som en sv sina främsta rivaler under ungdomsåren i Sanktan. Vänskapen mellan spelarna i de båda lagen levde vidare och hösten 1988 inleddes en för Stockholmsfotbollen unik matchsvit där de båda 65-lagen nu mött varandra i årliga matcher under 30 år.

Jubileumsmatchen spelades i lördags och BP var som många gånger under de senaste åren det starkaste laget. En 3-1 seger såg till att den specialdesignade pokalen stannar i rödsvart ägo.

Fyra av spelarna i BP-65 nådde A-truppen i klubben då Tommy Söderberg var tränare ibörjan av 1980-talet. En – Anders Limpar – kom längre än så med ligaguld för Arsenal, FA-cuptitel med Everton och VM-brons med Sverige 1994. Anders var en av målskyttarna i lördagens match mot AIK
– Underbart kul att träffa grabbarna för den här matchen varje år. Sedan ett antal år kör vi 7-manna men tempot och nivån på spelet är fortfarande riktigt bra, säger Anders Limpar.

Dagen avslutades som alltid med en gemensam middag och prisutdelning för de båda lagen. Alla var överens om att matchsviten skall leva vidare.

Signerat
Henrik Strömblad, Målvakt i BP-65