Emelie Joelsson flyttas upp till Damlaget

Emelie Joelsson flyttas upp till Damlaget

Share

Emelie Joelsson flyttas upp till Damlaget

I helgen kom debuten i BPs damlag för egna talangen Emelie Joelsson. Redan efter några minuter stod Joelsson för en målgivande passning och nu står det klart att hon flyttas upp so ...

I helgen kom debuten i BPs damlag för egna talangen Emelie Joelsson. Redan efter några minuter stod Joelsson för en målgivande passning och nu står det klart att hon flyttas upp som permanent del av BPs damlag i Division Ett Södra Svealand.
– Extra kul att lyfta upp en spelare som gått hela vägen från klasslag genom akademin och nu upp i a-laget, säger Staffan Jacobsson, Sportchef Dam.

Emelie Joelsson är född 2001 och har spelat i BP sedan Knatteskolan. När IFBP.se når Joelsson har hon precis klivit av planen som ledare under BPs Fotbollsskola som är sommarjobbet för den blivande gymnasieeleven. De senaste säsongerna har Joelsson tillhört BPs F19-trupp men tar nu alltså ett permanent kliv upp i damlaget.
– Jag har ju varit med och tränat ett tag och det har varit superroligt. Jag känner att jag har blivit utmanad av att nivån är så mycket högre.
– Jag är stolt över mig själv, att jag har fixat det och levt upp till nivån och uppenbarligen tycker Staffan (Jacobsson) och Marcelo (Fernandez) också det.

Joelsson har varit med i flertalet träningar under våren och sommaren. Att komma in i gruppen har gått lätt för Joelsson.
– Jag känner ju några som spelat med F19 under våren. Det är verkligen bra att det funnits ett så bra samarbete mellan Dam och F19.

Joelsson debuterade mot IFK Norrköping på bortaplan (seger 5-0). Då hann hon med en assist på knappa tio minuters spel. Till hösten hoppas Joelsson på fler inhopp.
– Jag fick hoppa in mot Norrköping och det var verkligen superroligt att få känna på det och speciellt att få göra en assist också. Jag hoppas på fler inhopp, men räknar med att det inte kommer bli jättemycket speltid.
– Hoppas jag kan fortsätta göra bra ifrån mig på träningarna och känna att det känns bra.

Sportchef Staffan Jacobsson är nöjd med att truppen breddas och att det är en egen produkt från den egna akademin som nu tar klivet.
– Emelie är en spelare som kan spela på flera olika positioner både i backlinjen och på mittfältet.
– Det ska bli kul att jobba med henne och hennes utveckling.

Nästa chans att se Joelsson är på lördag 12 augusti 12.30 på Grimsta då P18 IK är på besök.