Effektivt BP tog trea mot Jitex

I riktig sommarhetta tog BP ytterligare en viktig trepoängare på söndagen. BP hittade en efterlängtad effektivitet i anfallsspelet och vann till slut mot Jitex med klara 4-1. T ...

Text: Tore Kleist
(på bilden: Daniella Famili)

Fler bilder kan du se här

De första minuterna på den tillfälliga hemmaplanen på Zinkensdamms IP var det gästerna som bet sig fast på offensiv planhalva. Det tog ända in i sjunde minuten innan BP tog sig fram i sitt första anfall, men redan minuten senare fick Michelle Rojas Flores en bra chans och sköt tätt utanför. Två minuter senare kom ledningsmålet när Jennifer Sjösten på karakteristiskt vis kämpade till sig bollen, drev framåt och hittade Daniella Famili centralt. Familis skott räddades av Jitex målvakt Emma Lööv, men på Rojas Flores skott på returen var hon chanslös. Några minuter senare var det nära kvittering när Stinalisa Johansson snyggt lyfte ut bollen mot höger där Elina Lenir fick till ett skott i stolpen. I den trettiofemte minuten kom så matchens finaste anfall. Efter ett kombinationsspel på mittfältet slog Daniella Famili en mycket fin djupledsboll mot Jennifer Sjösten, som elegant rundade en utrusande Lööv och enkelt slog in tvåan.

Andra halvlek startade med en BP-dominans och ett tredje mål redan efter några minuter. På en vänsterhörna från Wilma Wärulf kunde Lovisa Norrby på något sätt med oklar kroppsdel styra bollen i mål. Med en tremålsledning och en dominans i spelet började en BP-seger kännas nära. Dock lyckades Jitex sätta press i mitten av halvleken då Lovisa Koss inom några minuter fick göra två svettiga räddningar. BP kunde sedan skapa några riktigt bra chanser genom fina insatser från pigga inhoppare. Det dröjde dock till tilläggsminuter innan fler mål skulle komma, i form av en Jitex-reducering följt av ett snabbt svar från Mathilda Lindström på inspel från Tempest-Marie Norlin.

Precis som efterlyst visade BP i den här matchen en förbättrad effektivitet runt motståndarens straffområde, och skapade fler målchanser än i de senaste matcherna. Möjligheter fanns till fler mål men vi kan nog betrakta fyra mål som en ganska normal utdelning. Försvarsmässigt såg det tryggt ut, även efter Märta Säfströms olyckliga skada i mitten av första halvlek. Allra roligast idag var nog att Michelle Rojas Flores fick göra mål och att vi fick se Daniella Famili i sin andra start lyckas bra i sin roll som neddragen forward och vara inblandad i två av målen. Några kanske saknar Mathilda Johansson Prakt i målprotokollet, men hon gjorde som vanligt ett enormt jobb utan boll och skapade på så sätt ytor för lagkamraterna.

BP klättrade en placering i serien och är nu åtta. Kan man behålla söndagens spel och effektivitet bör det finnas goda chanser till ytterligare framgång nu på torsdag då man åker upp till Sundsvall.

BPs laguppställning
Lovisa Koss – Alexsandra Lobanova, Märta Säfström (Elin Bergkvist 28), Lovisa Norrby, Wilma Wärulf – Jennifer Sjösten (Mathilda Lindström 75), Frida Boriero (Wilma Finnman 75), Sara Eriksson, Michelle Rojas Flores (Tempest-Marie Norlin 60) – Daniella Famili (Julia Olsson 60), Mathilda Johansson Prakt

Fakta Elitettan, omgång 10
BP – Jitex Mölndal BK
4-1 (2-0)
Mål:  BP: Michelle Rojas Flores 10, Jennifer Sjösten 35, Lovisa Norrby 49, Mathilda Lindström 90+5  Jitex: Elina Lenir 90+3
Varningar: BP: Alexsandra Lobanova   Jitex:
Domare: Anastasia Oberlauf