Dominant seger för BP – bra uppvärmning inför Svenska Cupen

Sista träningsmatchen innan tävlingssäsongen 2019 inleds är spelad. BP fick en bra genomkörare med seger mot BK Forward hemma på Grimsta. Siffrorna skrevs till 3-1, något som var i ...

Sista träningsmatchen innan tävlingssäsongen 2019 inleds är spelad. BP fick en bra genomkörare med seger mot BK Forward hemma på Grimsta. Siffrorna skrevs till 3-1, något som var i underkant sett till de chanser BP inte lyckades förvalta. Omondi satt två i första halvlek, ersattes av Linnér i halvtid som satte BPs tredje för kvällen.

Text: Peter Appelquist

BP satte av i högsta fart från start och skapade chans på chans. BP dominerade matchbilden och hade bud på mål efter dryga åtta minuters spel då Alexander Nilsson fick iväg ett avslut som styrdes till hörna. Fem minuter senare tar Billy Nordström fart från vänsterkant, bryter in centralt och avslutar själv, även det avslutet till hörna.

Med dryga kvarten spelad får Johan Falkmar träff på bollen i straffområdet, avslutet går i ribban, men samtidigt fälls Falkmar och BP tilldöms straff. Eric Johana Omondi kliver fram och placerar säkert in ledningsmålet.

Efter det radar BP upp chanserna och det är ett klurigt spel som BP visar upp. Uppfinningsrikedomen är hög och är det inte ett långskott från Marcus Hansson, så är det ett fint inlägg från Gustav Sandberg Magnusson mot Fritiof Björkén. BP får främst med sig hörnor från försöken.

Med knappa halvtimmen spelad vinner BP boll högt, bollen landar hos Omondi som avlossar ett skott som styrs i mål via en Forward-spelare. 2-0 BP som styr tillställningen.

BP har bud på ytterligare mål i första halvleken, men det vill sig inte riktigt för en utökad ledning. Istället ska Forward reducera efter ett snabbt anfall där Linus Zetterström är sist på bollen till 2-1.

I halvtid gör BP tre byten. Philip Hellquist, Johan Falkmar och Eric Johana Omondi är klara för dagen och in kommer Aron Sandén, Oskar Fallenius och Albin Linnér. Den sistnämnde ska hålla sig framme direkt. En fantastisk lyra från Gustav Sandberg Magnusson nickas ner av Fritiof Björkén mot en Linnér som slänger sig fram och stöter in 3-1.

Andra halvlek rycks sedan sönder av flertalet byten, som brukligt i träningsmatcher. Ett allt yngre BP gör dock en finfin offensiv insats och har bud på ytterligare mål, men där den absolut sista passningen, inspelet, eller inlägget blir lite för kort, lite för kort eller litelite för missriktat.

En stark insats av BP som luftar hela truppen, förutom Hampus Elgán som vilade med en lättare skada från träning i veckan. För truppen väntar nu fyra lediga dagar innan uppladdningen inför Svenska Cupens gruppspel mot FC Rosengård. BP kliver in i gruppspelet lördag 16 februari 14.00 på Limhamns IP (kan flyttas till Malmö IP om det nya konstgräset är färdigt).