Delad pott i sista omgången – pris till Ahmić

BP avslutade matchandet i Elitettan med att spela 1-1 borta mot Bollstanäs på lördagen. Det blev alltså ingen mer seger för BP denna höst, men vi fick glädjas över en fin utmärkel ...

BP avslutade matchandet i Elitettan med att spela 1-1 borta mot Bollstanäs på lördagen. Det blev alltså ingen mer seger för BP denna höst, men vi fick glädjas över en fin utmärkelse till lagkaptenen.

Text & foto: Tore Kleist
(På bilden: Eldina Ahmić med domarteamet)

Det blev en underhållande match på ”Bipen” i årets sista serieomgång. Båda lagen var verkligen ute efter seger och höll en nivå värdig etablerade Elitettanlag. Tyvärr lyckades inte BP bärga någon ytterligare trepoängare och blev passerade i tabellen av både Jitex och Alingsås. Laget kan vara nöjt med totalinsatsen under året med nytt klubbrekord på damsidan, men är förstås missnöjda med höstens resultat som gjorde att man till slut missade en placering på övre halvan.

BP var det något starkare laget i första halvlek, där båda yttrarna Jennifer Sjösten och Alexsandra Lobanova utmanade hemmalagets försvar med många löpningar. I tolfte minuten spelade Lobanova fram Mathilda Johansson Prakt i högerkant av straffområdet och BPs främsta målskytt för året slog säkert in ledningsmålet mellan benen på Bollstanäsmålvakten. BP hade mestadels bra kontroll på hemmalagets farliga anfallsduo Cassandra Larsson och Ina Burström, men kvitteringen skulle ändå komma i halvlekens absoluta slutskede. Anna Thim slog en lång frispark från kanten och bollen dalade ner under ribban där Josephine Frigge hade hamnat i fel läge och tippade bollen i mål. Även om Bollstanäs hade skapat en del lägen under halvleken kom målet som en kalldusch.

I andra halvlek visade båda lagen att de inte var nöjda med oavgjort. Det fanns möjligheter åt båda håll, bland annat en Bollstanäsfrispark i ribbans ovansida och BP-chanser från nära håll för både Johansson Prakt och Sjösten, men halvvleken blev till slut mållös.

Spelmässigt lyfte sig BP från de senaste matcherna, men tyvärr räckte det inte till seger. Dagen förgylldes dock av att BPs lagkapten Eldina Ahmić före matchen tilldelades utmärkelsen Årets spelare av Elitettandomarna. Grattis! Positivt var också att vi fick se ett inhopp av Mirjam Lindgren som varit borta länge på grund av skada.

Lördagens resterande resultat innebar att Kvarnsveden, Sandviken och Sunnanå får kliva ner en division. Sedan tidigare var det ju klart att AIK och Hammarby blir uppflyttade till damallsvenskan.

Nu återstår matchen mot IK Uppsala i Svenska Cupen på torsdag innan vintern kommer. Ni fortsätter förstås att följa hemsidan och våra sociala medier för information kring den matchen, säsongssammanfattningar och uppdateringar när det gäller spelartruppen.