DAM: Inför BP – IFK Norrköping  &  BP – Eskilstuna United

DAM: Inför BP – IFK Norrköping & BP – Eskilstuna United

Share

DAM: Inför BP – IFK Norrköping & BP – Eskilstuna United

BPs damlag spelar två träningsmatcher i veckan. På torsdag gästas Grimsta av de allsvenska kollegorna från Norrköping och redan på lördag, efter herrarnas cupmatch, är det match m ...

BPs damlag spelar två träningsmatcher i veckan. På torsdag gästas Grimsta av de allsvenska kollegorna från Norrköping och redan på lördag, efter herrarnas cupmatch, är det match mot Eskilstuna United.

Text: Tore Kleist
Foto: Erik Bjernulf
(På bilden: Frida Thörnqvist)

De första träningsmatcherna har gått bra för BP, både spel- och målmässigt. På torsdag väntar troligen det svåraste motståndet hittills då man ställs mot IFK Norrköping.
Hur tänker ni inför de täta matcherna, tränare Daniel Gunnars?
– Det blir 180 intressanta minuter där vi förhoppningsvis kan fortsätta att ta steg framåt som lag.
Det blir väl lite speciell laguttagning när matcherna ligger så tätt och motstånden är olika starka?
– Samtliga i truppen utom skadedrabbade Line Wessman kommer att delta. Startelvor och mängd speltid kommer att variera. Från juniorerna vet vi att Emma Thorén är med på lördag, men inte på torsdag.

BPs lagledning har alltså kunnat inleda året med nästan alla spelare tillgängliga, vilket förstås är mycket positivt. Med tanke på risken för överbelastning efter en period med tuff uppbyggnadsträning kan vi väl ändå tänka oss att ytterligare några juniorer mönstras i lördagsmatchen.

Senare under försäsongen kommer en närmare presentation av truppen här på hemsidan. Så länge kan du plugga namn och nummer här.

Motståndarna
IFK Norrköping bildades 1897 och fotbollsverksamheten ryms nu i en egen förening. De senaste årens satsning gav en elfteplats i debutsäsongen i Elitettan 2021 och redan 2022 säkrade man en allsvensk plats. Debuten i högsta serien slutade med en niondeplats efter en ojämn säsong, som bland annat innehöll en hemmaförlust och en bortavinst mot BP. I år har man hunnit med ett träningsläger i Spanien med två matcher: förlust mot Seattle Sounders och oavgjort mot SK Brann. Dessutom kan vi notera en seger mot IK Uppsala och senast förlust mot Växjö.
Eskilstuna United DFF grundades år 2002 när klubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman. Från 2014 till och med 2022 spelade man i högsta serien, med en andraplats 2015 som bästa placering. Inför 2023 bedömdes föreningen inte uppfylla Svenska Fotbollförbundets krav för elitlicens och det blev tvångsnedflyttning till Elitettan, där det blev en åttonde plats med ett ungt lag under ledning av BP-bekantingen Vaila Barsley. Försäsongen har börjat knackigt med förluster mot såväl IFK Göteborg som Örebro SK.

Välkomna till Grimsta för att stifta bekantskap med ett delvis nytt BP-lag! Fri entré till båda matcherna, som även streamas via BPTV, länk på hemsidan.

Träningsmatch 3
BP – IFK Norrköping
Torsdag 15 februari kl 15.00
Grimsta IP, Gulddragargränd, Vällingby

Träningsmatch 4
BP – Eskilstuna United DFF
Lördag 17 februari kl 16.30
Grimsta IP, Gulddragargränd, Vällingby