Cosic matchvinnare mot Umeå FC

Tre poäng säkrades och BP har fortfarande inte släppt in ett mål denna säsong. På lördagen slog man Umeå FC med 2-0 efter två mål från Marijan Cosic. Text: Philip KämpeFoto: Er ...

I de två första matcherna har BP ställt upp med exakt samma startelva. Mot Umeå FC skedde en förändring i elvan även om den kanske inte var tilltänkt. Omar Faraj saknades pga. sjukdom och han ersattes av nyförvärvet Lovette Felicia. Dessutom var Christer Gustafsson tillbaka i truppen efter att ha missat omgång 1 och 2.

Från den första halvleken på Grimsta fanns det egentligen ingenting värt att nämna. BP hade mestadels av bollen men Umeå försvarade kompakt. Konsekvensen blev inga målchanser från de första 45 minuterna.

– Vi snackade om att vi skulle ta upp bolltempot lite. Vi tyckte att vi var för sega med bollen, vi spelade ofta ett steg i taget. Alltså från ytterback till mittback istället för att gå förbi en spelare så att de fick flytta lite. Vi tyckte vi gjorde det lite för enkelt för dem att flytta utan boll. Så vi var inte nöjda med den först halvleken, sade BP:s mittfältare Samuel Leach Holm om hur snacket gick i halvtidsvilan.

Den andra halvleken bjöd på mera och redan i inledningen utbytte de två lagen flertalet distansskott med varandra även om de flesta försöken räddades relativt enkelt av de båda målvakterna. Till slut kom ett mål och lyckligtvis ur BP-perspektiv så var det hemmalaget som gjorde det. David Zlotnik hittade fram till Marijan Cosic med en känslig passning och Marijan hittade luckan mellan målvakten och stolpen.

Därefter valde BP att stänga butiken defensivt. BP lät Umeå hålla mer i bollen men gästerna hade svårt att hota när BP försvarade stabilt. Farligast blev det direkt efter ledningsmålet när backen Tarik Hamza nickade men Jonas Olsson var snabbt nere och kunde rädda.

Istället kunde BP punktera matchen när Amadeus Sögaard gjordes omkull i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Fram klev Marijan Cosic som slog in 2-0 till sin vänster.

– Umeå kom hit med en tydlig 4-4-2. De spelade mycket på lite längre bollar och närkamper och vi fick ställa upp på det helt enkelt. De var tuffa, flyttade över snabbt, jobbade hårt i duellerna och då fick vi göra det samma så det var en tuff match. Inte så välspelat kanske men det var tre poäng och det är det viktigaste, sade Samuel Leach Holm efter matchen.

BP vann alltså med samma segersiffror som i premiären, 2-0. Därmed har man nu sju poäng på sina tre inledande matcher och man har hållit nollan i samtliga tre matcher. Nästa helg väntar en ny utmaning på Sollentunavallens naturgräs och Christer Mattiassons förra klubb, Sollentuna FK. Avspark 13:00 på lördagen den 24/4.