Bra tryck mot irländska mästarna

"En riktigt bra träningsmatch!", det utropade Manager Roberth Björknesjö strax efter att andra halvlek dragit igång i La Manga. Dundalk FC bjöd upp BP på dans och BP svarade. Tempo ...

”En riktigt bra träningsmatch!”, det utropade Manager Roberth Björknesjö strax efter att andra halvlek dragit igång i La Manga. Dundalk FC bjöd upp BP på dans och BP svarade. Tempot var högt, men då Dundalk satte sina chanser och BP inte fick till det skrevs slutresultatet till 3-1 i favör för Dundalk FC.

Text och foto: Peter Appelquist

Full fart, hårda dueller och ett tempo som kändes serielikt. Det blev en riktigt bra genomkörare för BP i ett soligt och blåsigt La Manga. BP-spelarna fick verkligen känna närvaro i närkamper och ett intensivt presspel från Dundalk.

Dundalk tar en tidig ledning, på matchens första avslut. BP missar lite i försvaret och avslutet är kliniskt vid första stolpen. BP blir dock inte nedslagna av det, istället växlar laget upp, spelar en fin fotboll, om än med några lite för enkla misstag. Albin Linnér och Johan Falkmar skapar några lägen tillsammans, dessutom befolkar Eric Johana Omondi och Billy Nordström vänsterkanten med bra tryck. BP skapar framförallt några halvchanser med Gustav Sandberg Magnussons nick över efter en hörna noteras som den främsta.

Ledningen för Dundalk utökar till 2-0 med knappa halvtimmen spelad då ett friläge förvaltas. Den snabba omställningen lyckades BP inte få koll på.

BP gör ett byte i paus, med Alexander Nilsson som ersätter Omondi. Bara minuter in i andra halvlek har BP etablerat tryck och efter en hörna tar en Dundalk-försvarare bollen med handen och BP tilldöms straff. Philip Hellquist stiger fram och sätter straffen säkert. Reducering och BP med vittring.

BP har även tryck i matchen och skapar flera lägen. Men, eftersom det är träningsmatch och tidigt på året, så sparas många spelare och BP genomför sex byten på kort tid. Det rycker sönder tempot i BP lite, men det unga gardet som kliver in är väl med i matchen och skapar chanser. BPs forcering kommer dock av sig med kvarten kvar då ett förlorat motlägg på mittplan leder till ett friläge som Dundalk förvaltar till slutresultatet 3-1.

En riktigt bra träningsmatch för BP som ställdes mot ett fysiskt och starkt motstånd.

Laget reser under lördagen hem från La Manga för att fortsätta försäsongen på hemmaplan. Nästa träningsmatch spelas onsdag 6 februari 19.00 hemma på Grimsta då BK Forward kommer på besök.