BP vidare i Svenska Cupen efter förlängning mot Gottne

Det blev en holmgång på Haraldsängen, BP tog ledning efter ledning, men Gottne lyckades kvittera dubbelt under ordinarie tid. Matchen gick till förlängning där BP kunde avstyra, a ...

Det blev en holmgång på Haraldsängen, BP tog ledning efter ledning, men Gottne lyckades kvittera dubbelt under ordinarie tid. Matchen gick till förlängning där BP kunde avstyra, avgöra och avancera till vinterns gruppspel. 4-2 till BP.

Text: Peter Appelquist Foto: Örjan Jacobsson

Matchen inleds i ett lågt tempo där båda lagen känner på varandra och BP behöver vänja sig vid en helt ny plan. Det gick tillslut och BP för spelet under den första halvleken där Omondi har det första avslutssläget som styrs till hörna.

BP tar en välförtjänt ledning precis innan halvtidsvilan då Albin Linnér konstsparkar in 1-0.

Direkt i andra halvlek kommer en kalldusch för BP. Straff tilldöms Gottne och den skickas upp i nättaket av Danny Harmon. BP reser sig dock snabbt och när Liliu byts in behöver han bara sekunder på sig för att ge BP ledningen på nytt. 2-1 med en fint styrning förbi målvakten.

Gottne satsar vad de har för att nå en kvittering och i slutminuterna lyckas de med just det, 2-2 styrs i mål med klacken av Adam Johnson och en förlängning tvingas fram.

BP tar ledningen omgående i förlängningen, Albin Linnér får stenhård träff med vänstern och målvakten har inte en chans att avstyra. 3-2 BP och förlängningen fick gärna ta slut fort. Rasmus Emanuelsson står för några fina räddningar och i sista sparken sätter Omondi 4-2 för BP.

Avancemanget till vinterns gruppspel är säkrat – nu fokuserar vi på Superettan och näst på tur där – GAIS borta på söndag. Heja BP!

Svenska Cupen Omgång 2
Gottne IF – BP
2-4 (0-1, 2-2)
Mål: GIF: Danny Harmon, Adam Johnson BP: Albin Linnér (2), Liliu, Eric Johana Omondi

BPs lag: Rasmus Emanuelsson – Fritiof Björkén, Fuseine Rashid, Oscar Pehrsson, Axel Wallenborg (Billy Nordström, 96) – Oskar Fallenius (Alexander Nilsson, 73), Gustav Sandberg Magnusson, Aron Sandén (Adam Gradén, 83), Albin Linnér – Isac Lidberg (Liliu, 65), Eric Johana Omondi