BP vann utan att glänsa

BP tog en efterlängtad andra bortaseger för säsongen när man åkte från Västerås under måndagskvällen med tre poäng i bagaget. Lagkapten, Gustav Sandberg Magnusson, stod för ett br ...

BP tog en efterlängtad andra bortaseger för säsongen när man åkte från Västerås under måndagskvällen med tre poäng i bagaget. Lagkapten, Gustav Sandberg Magnusson, stod för ett briljant tekniskt nummer när han satte 1-0 i den första halvleken. Ett resultat som man sedan lyckades att försvara tills slutvisslan ljöd.

I Superettans 18:e omgång hade turen för BP kommit till att möta premiärmotståndarna Västerås SK. Senaste mötet slutade med 2-1 för BP, och VSK hade därför revansch att försöka utkräva efter vårmötet lagen emellan. Tredjeplacerade BP var däremot ute efter att förbättra sin bortastatistik som inför denna match endast visade på en seger på bortaplan hittills under säsongen.

En förändringen gjordes i startelvan för BP gentemot den senaste omgången. Nikola Vasic fick i denna match chansen från start uppe på topp istället för Philip Hellquist. I övrigt var det samma manskap som sist som ställdes på planen.

Ett intensivt och piggt Västerås SK satte tidigt fart på matchen. Redan efter några få minuter hade hemmalaget varit framme i BP:s straffområde och oroat ett antal gånger. Genomgående för VSK under den första halvleken var att man inte riktigt lyckades att få ordning på sina avslut, alternativt att Jonas Olsson helt enkelt stod i vägen för de avslut som ändå gick mot mål.

BP hotade framåt främst genom ett snabbt kontringsspel, men det var faktiskt genom ett något längre anfall som BP sedermera skulle komma att hitta in med bollen i nätmaskorna. Marijan Cosics inläggsförsök från vänster nickades först högt upp i luften av VSK-spelare, detta innan bollen därefter vackert dämpades av Gustav Sandberg Magnusson, som i nästa rörelse vände sig om 180 grader för att sedan på egen volley dunka in sitt andra mål för säsongen. Ett riktigt klassmål av BP-kaptenen!

Västerås SK hade sedan framför allt ett gyllene läge att kvittera framför mål i slutet av den första halvleken, men där man inte riktigt fick någon ordentlig träff på bollen. BP gick därför till halvtidsvila med en ledning med 1-0, även om det sett till matchbilden nog egentligen hade kunnat vara det omvända.

I den andra halvleken blev det naturligt så att BP i och med sin ledning hamnade något lägre i banan, samtidigt som VSK gjorde ordentliga försök att ta sig ikapp resultatmässigt. De grönvita hade bland annat en nick i stolpen med cirka 50 minuter spelade av matchen, samtidigt som BP fick stora ytor att kunna kontra på under den sista halvan. BP hade ett par omställningslägen som man nog hade kunnat förvalta något bättre och som man kanske borde ha avgjort matchen på, men matchen levde in på slutvisslan och man tvingades vara på tårna i varje situation för att freda sitt mål.

Västerås SK försökte att lyfta in lite längre bollar från kanterna i slutet av matchen och de var inte långt ifrån att kunna få utdelning på någon av dessa möjligheter. BP försvarade sig dock väl och kunde slutligen både räkna in sin andra seger på bortaplan för säsongen, samt sin blott tredje hållna nolla.

Sammantaget gör BP inte någon av sina bättre insatser för säsongen, men man visar upp ett starkt försvarsspel runt eget straffområde genom hela matchen och klarar därför av att hålla nollan bakåt intakt. Laget kunde därför fira vinsten med de tillresta BP-fansen på bortaläktaren. Segern innebär även att BP fortsatt verkligen är med i toppen och kämpar om platserna till Allsvenskan.

Största BP-flaggan som vi någonsin skådat? Foto: Erik Bjernulf

Nästa match för BP är om exakt en veckas tid när AFC Eskilstuna gästar Grimsta IP. Matchen spelas måndagen den 15 augusti kl. 19:00.

Västerås SK – BP 0-1 (0-1)
0-1 (32’) Gustav Sandberg Magnusson

Domare: Richard Sundell