BP trummar på med seger mot Älvsjö

BP fortsätter att se vassa ut på försäsongen. På lördagen tog damerna ännu en seger när seriekonkurrenten Älvsjö AIK besegrades med 2-0. Text: Philip KämpeFoto: Örjan Jacobsson ...

BP kom till matchen mot Älvsjö med ett antal småskador, där både Mathilda Lindström och Sofia Parkner saknades från senaste segermatchen mot Bollstanäs SK. Däremot var en glädjande aspekt att nyförvärvet Wilma Finnman fanns med i truppen för första gången efter att ha rehabiliterat klart sitt knä.

BP startade med en vindsnabb trio offensivt med Jennifer Sjösten och Tempest-Marie Norlin på varsin flank och Matilda Nildén i en central forwardsposition. Matilda som tidigare använts mest på en kant under försäsongen fick alltså möjligheten att starta centralt, en position som hon såg ut att trivas i. Flertalet gånger under matchinledningen löpte hon sig loss och konstant skapade hon problem för Älvsjös backlinje. Hon skapade ett par chanser men tyvärr lyckades hon inte inleda målskyttet i matchen. Motståndarna Älvsjö skapade ingen riktigt het målchans även om man var nära ett par gånger när man tog sig runt på högerkanten. Lyckligtvis ur ett BP-perspektiv hamnade inspelen på BP-försvarare som kunde rensa undan.

I matchens 40:e minut fick Tempest-Marie Norlin bollen inne i straffområdet till vänster. Därifrån vek ”Tempa” in och fick iväg ett bra avslut som tvingade Älvsjös målvakt till en fin räddning. Men på returen var ”Jenka” Sjösten påpassligt framme och kunde peta in 1-0 för BP på Grimsta.

BP inledde även den andra halvleken bra där ”Tempa” stod för en fin aktion ute på vänsterkanten, men tyvärr lyckades hon inte få bollen innanför stolpen när hon bröt sig in i straffområdet. Kort därefter slog Daniella Famili en frispark som tvingade gästernas målvakt att ingripa men inte värre än att hon kunde greppa bollen. Därefter följde en vass period från Älvsjö där de bland annat hade en boll i stolpen. Men två minuter efter stolpträffen bytte BP in Mathilda Johansson Prakt och en minut senare hade hon dubblat BP:s ledning. På en frispark från Frida Boriero var Prakt hetast och kunde stöta in bollen även om Älvsjös målvakt nog kunde ha agerat bättre för att stoppa bollen.

Några minuter senare fick Wilma Finnman göra sin BP-debut när hon blev inbytt. Ett par nyttiga minuter för henne i hennes återhämtning från sin allvarliga knäskada förra året.

Nästa helg väntar en returmatch mot Älvsjö när Elitettankonkurrenten återigen gästar Grimsta, kl. 11:00 på Grimsta IP.