BP deltar i Volkswagen Stockholm Challenge

BP deltar i Volkswagen Stockholm Challenge

Share

BP deltar i Volkswagen Stockholm Challenge

BP:s damer kommer under februari att delta i försäsongsturneringen Volkswagen Stockholm Challenge. Stockholm Challenge är ett gemensamt initiativ av AIK, IF Brommapojkarna ...

BP:s damer kommer under februari att delta i försäsongsturneringen Volkswagen Stockholm Challenge.

Stockholm Challenge är ett gemensamt initiativ av AIK, IF Brommapojkarna, Djurgårdens IF och Hammarby IF. Syftet och målsättningen för oss fyra klubbar med försäsongsturneringen Stockholm Challenge är att vi vill göra mycket mer för att främja och öka intresset, engagemanget och exponeringen kring vår fantastiska damfotboll i Stockholm. Inom denna gemensamma klubbsatsning kan vi med gemensamma krafter och resurser erbjuda kvalitativa matcher i ett proffsigt koncept för klubbarnas lag och supportrar.

Det är även mycket glädjande att vi inom samarbetet idag kan presentera Volkswagen Stockholm som ”Namn Partner” till träningsturneringen. Volkswagen är sedan många år en mycket viktig och uppskattad partner till oss alla fyra klubbar. Vi vill även rikta ett tack till Sportbladet för samarbetet kring att skapa en kvalitativ och professionell distribution och sändning av matcherna. Samtliga matcher sänds live hos Sportbladet Plus, här är länken till BP:s semifinal; 

Ambitionen med Volkswagen Stockholm Challenge är att turneringen nu etableras och utvecklas till en årligt återkommande försäsongsturnering där AIK, Brommapojkarna, Djurgårdens IF och Hammarby IF alla möts i fina matcher i ett professionellt sammanhang.Samtliga matcher spelas på Tele2 Arena lördagen den 6:e och söndagen den 14:e februari, matcherna produceras av Spring Media och distribueras live i samarbetet med Sportbladet.

Björn Wesström – Klubbdirektör/VD AIK Fotboll 
Manuel Lindberg – Klubbdirektör BP Fotboll  
Henrik Berggren – VD Djurgården Fotboll
Henrik Kindlund – VD Hammarby Fotboll 

BP:s Sportchef Dam, Staffan Jacobsson tycker att de blir en riktigt bra start på året. ”Roligt med så bra matcher direkt, vi försökte ju få till detta redan förra året men då gick det i stöpet. Trist att vi inte kan ta in publik i år, men förhoppningsvis kan vi göra detta till en återkommande turnering. Vi går givetvis för seger i turneringen.”

Fotnot: Samtliga klubbar följer gemensamt utvecklingen av COVID-19 och kommer alltjämt att förhålla sig till myndigheterna och Svenska Fotbollförbundets direktiv gällande spelandet av träningsmatcher. Klubbarna förhåller sig till protokoll som tagit fram för Damallsvenskan och anpassar logistiken för att minimera risker ur smittspridningssynpunkt.

Spelschema Volkswagen Stockholm Challenge 2021 – Tele 2 Arena
Semifinaler – Lördagen den 6:e Februari
BP – Djurgården, avspark kl. 13.00 
Hammarby – AIK, avspark kl. 16.00 
Placeringsmatcher – Söndagen den 14:e Februari 
Bronsmatch, avspark kl. 13.00.
Final, avspark kl. 16.00.

BP – Djurgården, lördagen 6/2, avspark kl.13.00
https://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/a/Ga0kV4/lor-6-feb-kl-1300-se-semifinalen-bp-djurgarden-live-har