BP ännu ett steg närmare slutmålet – seger i Luleå

Ett försenat flyg störde uppladdningen men när BP väl klev ut på planen var prestationen stabil. IFK Luleå besegrades med 0-2 och nästa helg kan BP säkra seriesegern med en seger. ...

Det var ett ruskigt kyligt och snötäckt Luleå som BP anlände till på söndagen. Lyckligtvis hade arrangören gjort ett utmärkt jobb med planen och medan den omringande löparbanan var vit så var gräset på Nyabvallen grönt.

BP tog tag i taktpinnen dirket i matchen och hemmalagets målvakt Tomas Adell fick en händelserik afton. Första läget tillföll Samuel Leach Holm som norpade åt sig en andraboll och avfyrade ett lågt skott. Adell i målet var dock snabbt nere vid sin högra stolpe och styrde undan. Endast någon minut senare fick Philip Hellquist ett fint läge till skänks av Luleåförsvaret men avslutet med vänstern från Philip gick utanför. Närmast att göra mål i den första halvleken blev Marijan Cosic som mot slutet av första 45 prickade stolpen med ett halvvolleyskott. Därmed var ställningen 0-0 i paus.

Den andra halvleken inleddes med ett jätteläge för hemmalaget när långe David Majak Chan fick ett fritt nickäge inne i BP:s straffområde men bollen gick centimeter utanför Jonas Olssons stolpe. Istället blev det BP som spräckte målnollan efter 66 minuters spel. Marijan Cosic lyfte in bollen i straffområdet från vänster och där inne höll sig Samuel Leach Holm framme och kunde stöta in 1-0 på volley.

Bara någon stund senare var Marijan Cosic återigen dirigent för ett BP-mål. Ännu en gång från vänster tog Marijan fram bollen men denna gång var inspelet efter marken och slutprodukten kom från Monir Jelassi som dubblade BP:s ledning.

BP kom även nära ett tredje mål när Robin Frej var uppe på en hörna men nicken från BP:s mittback träffade ribban. Slutresultat stannade därmed på 0-2 och BP är fortsatt obesegrade på bortaplan i år.

Tack vare att BP:s toppkonkurrenter tappade poäng utökades BP:s serieledning till 13 poäng när det nu endast återstår 15 poäng att spela om. Detta innebär att en trepoängare nästa helg hemma mot Sollentuna FK skulle säkra seriesegern. Kl. 13:00 på lördag 23/10 på Grimsta är det avspark.