Bara oavgjort trots drömstart mot Lidköping

BP och Lidköpings FK spelade oavgjort 1-1 i lördagens match på Grimsta. Efter en drömstart för BP var vi nog många som trodde på tre poäng till hemmalaget, men liksom förra lördag ...

BP och Lidköpings FK spelade oavgjort 1-1 i lördagens match på Grimsta. Efter en drömstart för BP var vi nog många som trodde på tre poäng till hemmalaget, men liksom förra lördagen blev slutresultatet en besvikelse.

Text: Tore Kleist
(på bilden: Emma Lundh, arkiv)

De första minuterna i matchen var BPs helt och hållet. Redan i första anfallet kom Jennifer Sjösten fram på högerkanten och skapade sig ett skottläge. Lidköpings målvakt Matilda Hagliund räddade men efter lite trängsel på returen hittade Sjösten Emma Lundh som mycket enkelt och behärskat kunde placera in ledningsmålet efter knappt tjugofem sekunder. På de efterföljande anfallen fick vi se ett ribbskott från Wilma Wärulf och ett närskott från Wilma Finnman som Haglund gjorde en snygg räddning på. BP fortsatte att dominera, inte minst gick många bollar till ytan mellan Lidlöpings backar och anfall där Emma Lundh ofta kunde ta emot och styra spelat vidare. Dock lyckades Lidköping skärpa till sig inne i det egna straffområdet och BPs chanser blev mer och mer sällsynta. I halvlekens slutskede var det i stället gästerna som var närmast ett mål ett par gånger, men en säker Lovisa Koss lät sig inte passeras.

Efter pausen blev spelet allt jämnare. BP tappade en del kvalitet i bollkontroll och passningsspel och förlorade så sätt drivet i anfallsspelet. Under ledning av den starka mittbacken Emilia Hjertberg lyckades Lidköping dessutom neutralisera BPs anfallsvapen när bollen väl kom framåt. Kvitteringen kom efter ett frisparksinlägg där alltför många BP-spelare inte alls var på tårna och Lidköpings Ida Pettersson däremot kunde få sina tår på den neddimpande bollen. I matchens slutskede skapade den inbytta kvartetten Matilda Nildén, Mathilda Lindström, Tempest-Marie Norlin och Daniella Famili två riktigt bra chanser att avgöra men Haglund stod i vägen för Lindström och Familis skott gick utanför.

Liksom mot IFK Norrköping för en vecka sedan kändes det som två förlorade poäng. BP kom stundtals fram bra med många spelare och det var extra kul att se vänsterbacken Wilma Wärulf medverka i anfallsspelet mer än tidigare. Än en gång var lagets effektivitet kring och i motståndarnas straffområde inte tillräckligt bra. Försvarsspelet har i stora stycken varit bra men ändå har det blivit två riktigt onödiga baklängesmål. För att drömmen om Damallsvenskan ska bli verklighet krävs det förstås bättring både framåt och bakåt.

Nästa match spelas söndag 30 maj på bortaplan mot IFK Kalmar, som ligger jämsides med BP i mitten av den något haltande tabellen.